Dispărute de acasă în prag de Crăciun

1Comentariu
Dispărute de acasă în prag de Crăciun
Trei familii bihorence sunt pe cale să-şi petreacă Sărbătorile cu sufletul la gură din cauza a trei adolescente cărora le-a venit dor de ducă. Crina Covaciu (17 ani), din Cordău (comuna Sânmartin) a plecat de acasă la data de 3 decembrieşi nu a mai revenit la domiciliu.

În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că în ziua dispariţiei tânăra a fost văzută pe raza localităţii bihorene Hidişelu de Sus împreună cu Daciana Hendrea (15 ani), din Hidişelu de Sus, plecată la rândul său de la domiciliu – caz mediatizat la 13 decembrie.

La data dispariţiei Crina Covaciu (foto stânga)purta blugi albaştri, geacă din fâş de culoare vişinie, iar în picioare purta pantofi de culoare neagră. Semnalmente: înălţime 1,50 – 1,55 m, constituţie robustă, faţă ovală, ten măsliniu, ochi căprui, păr lung negru cu şuviţe blonde, fără semne particulare.

Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu această tânără sunt rugaţi să contacteze cea mai apropiată unitate de Poliţie şi să apeleze gratuit numărul de telefon 112!

De asemenea, Eugenia Murvai (17 ani), din Mihai Bravu (comuna Roşiori) a plecat de la domiciliul părinţilor din localitatea bihorenă Diosig la data de 14 decembrie şi nu a mai revenit. În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că în ziua dispariţiei, în jurul orei 20.00, Eugenia Murvai (foto mijloc) a fost văzută pe raza municipiului Oradea. La data respectivă ea purta pantaloni gri din balon, geacă din fâş de culoare roz, bluză de culoare deschisă, iar în picioare purta pantofi sport, roz cu dungi albe. Semnalmente: înălţime 1,60 m, cca. 55 kg., faţă ovală, ten deschis, ochi căprui, păr şaten (vopsit blond), constituţie atletică, are un piercing în nara dreaptă.

Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu această tânără sunt rugaţi să contacteze cea mai apropiată unitate de Poliţie şi să apeleze gratuit numărul de telefon 112!

Reamintim că poliţiştii din Hidişelu de Sus au fost sesizaţi de către mama minorei Daciana Hendrea (15 ani), din Sântelec, că adolescenta a plecat de acasă pe 2 decembrie şi nu s-a mai întors.

Daciana Hendrea (foto dreapta) are următoarele semnalmente: 1,60 m înălţime, 55 de kilograme, constituţie atletică, faţă ovală, ten măsliniu, ochi căprui, păr şaten lung. La data dispariţiei purta blugi prespălaţi, geacă de culoare roşie şi pantofi sport.

 

 • Fată de maior dispărută de acasă cu 100.000 lei
 • Dispărută din Cihei (comuna Sânmartin) pe 9 octombrie
 •  

  SFATURI PENTRU A PREVENI DISPARIŢIA COPILULUI TĂU

   

  FII PRIETENUL LUI  :

   

  ·        Învaţă-ţi copilul sa nu intre în discuţie cu persoane străine;

  ·        Sa nu accepte bunuri, cadouri sau dulciuri de la persoane pe care nu le cunoaşte;

  ·        Sa nu însoţească persoane necunoscute, indiferent de locul unde este invitat copilul, mai ales daca locul respectiv este neiluminat, dosit;

  ·        Nu da copilului sume mari de bani sau obiecte de valoare, cum ar fi telefonul mobil, bijuterii. Daca totuşi ţii neapărat sa le poarte, spune-i sa nu le ţină la vedere;

  ·        Învaţă-ţi copilul sa nu invite persoane necunoscute în locuinţă sau să nu le permită accesul atunci când acele persoane solicită;

  ·        Pe timpul nopţii, nu-ţi lăsa copilul nesupravegheat pe stradă sau nu-l trimite la cumpărături;

  ·        Spune-i ca la terminarea orelor de curs sa nu se întoarcă niciodată singur de la şcoală, ci în grup împreună cu alţi colegi, sau să nu folosească drumuri neiluminate sau dosnice.

   

  DACĂ ŢI-A DISPĂRUT COPILUL…

   

  Acţionează imediat daca crezi că ţi-a dispărut copilul:

  ·        Daca copilul tău lipseşte de acasă, caută în casă, verificând dulapurile, sub paturi, debaralele, pivniţe, subsoluri, sau in oricare alte locuri, unde copilul tău s-ar putea ascunde sau ar putea cădea;

  ·        Daca a dispărut în timp ce vă aflaţi într-un magazin, anunţă agentul de pază al magazinului respectiv şi chiar personalul magazinului. Apoi, imediat, anunţă cea mai apropiata unitate de politie sau suna la numărul de urgenta 112;

  ·        Când sesizezi evenimentul la Poliţie, comunică numele copilului, data de naştere, înălţimea, greutatea sau oricare alte elemente sau semne particulare de natură să ajute la identificarea de urgenţă a copilului. Anunţă de asemenea, momentul în care ai constatat dispariţia!

  ·        Sună gratuit la numărul de urgenţă 112!

   

  Cristian Horgos

     1Comentariu

  Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

  inca 1000 caractere ramase

  Citiți principiile noastre de moderare aici !

  versiunea HTML a comentariilor