Dispensar modernizat la Vadu Crisului

Dispensar modernizat la Vadu Crisului
Inaugurarea imobilului a avut loc la mijlocul acestei săptămâni. Reabilitarea dispensarului medical uman din Vadu Crisului a început încă din 2009.

Atunci din fonduri locale şi de la Consiliul Judeţean s-au reparat acoperişul clădirii, iar fosta locuinţă a medicilor s-a transformat în cabinete medicale.În 2010 lucrările au continuat cu schimbarea geamurilor, la parter.

Fonduri de la ARDDZI

Agenţia Romana pentru Dezvoltarea Durabila a Zonelor Industriale a lansat, la sfârşitul anului trecut, o nouă tranşă de depunere de cereri de finanţare în cadrul componentei Schema de granturi mici(SGM), adresate fostelor zone miniere. „La Vadu Crişului s-a format un grup de iniţiativă cu denumirea de „Sănătatea Vadu Crişului” care a depus un proiect privind Reabilitarea dispensarului medical uman”, aflăm de la Ioan Haşas viceprimarul comunei, care este si preşedintele acestui grup de iniţiativă. Proiectul a fost selectat pentru finanţare, astfel că în cursul acestui an s-a trecut la realizarea lucrării şi au fost înlocuite geamurile, la etaj, precum şi uşile cabinetelor medicale şi a sălilor de tratament de la parter.Totodată a fost reabilitat şi exteriorul clădirii. Valoarea totală a lucrărilor au fost de 620 de milioane lei vechi din care ARDDZ a finanţat 500 milioane lei vechi acest proiect. În proiect, pe lângă grupul de iniţiativă este partener şi Primăria din Vadu Crişului.

Miercuri a avut loc inaugurarea dispensarului modernizat. După slujbele religioase ale preotului ortodox Mititean Sorin şi a celui reformat Boros J. Attila, primarul Dorel Cosma a vorbit despre importanţa acestui ajutor primit de la ARDDZ. Juca Doru reprezentantul agentiei în Bihor a prezentat pe scurt proiectele în derulare finanţate în judetul Bihor iar viceprimarul Ioan Hasas a prezentat detaliile tehnice şi derularea proiectului până la finalizare.

Ioan Hasas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !