Dispută între PNL-UDMR la Lugaş

18Comentarii
Dispută între PNL-UDMR la Lugaş
Vicepreşedintele Voloşeniuc spune că tot incidentul a fost „o copilărie”.

Disputa între PNL şi UDMR  în Lugaş datează încă din campania electorală, spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Dumitru Voloşeniuc. Tensiunile acumulate în timp au izbucnit însă în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Şi s-au consumat în două acte.

Primarul de Lugaş povesteşte că a fost anunţat de prezenţa unor „şepci galbene” care fac lucrări pe domeniul public. Este vorba despre un teren pentru care primarul a obţinut finanţare  pentru a construi o bază sportivă. Investiţie pentru care, în calitate de fiu al satului, şi vicepreşedintele CJ Bihor, Dumitru Voloşeniuc a făcut lobby şi a obţinut de la Consiliul Judeţean 400.000 milioane lei vechi.  „Sunt primii bani aduşi de domnul Voloşeniuc în comună de când este în fruntea judeţului. Şi mă bucur. Dar trebuia să evităm ca o faptă bună să fie umbrită de o cel puţin altă discutabilă”, spune primarul. Şeful Primăriei din Lugaş povesteşte că a fost anunţat de prezenţa unor utilaje pe domeniul public. „Nu exista nici o autorizaţie pentru lucrări în acea zonă. Noi am organizat licitaţia pentru baza sportivă care se va construi acolo, iar lucrarea a fost atribuită unei firme. Aşa că nu am înţeles ce căuta acolo o altă firmă. Miza putea fi una singură: prin prezenţa şepcilor galbene în conştiinţa publică trebuia ca lucrarea să intre în portofoliul liberalilor”, spune primarul Sorban Levente. Pentru lucrări fără autorizaţie pe domeniul public amenzile sunt considerabile, dar şeful Primăriei Lugaş spune că poliţia s-a limitat doar la un avertisment pentru a nu exacerba conflictul. „Picătura care a umplut paharul” tensiunilor din PNL şi UDMR în localitate a fost faptul că liberalii au evacuat din Căminul cultural copiii care se aflau acolo la cursuri de dans. „Aceasta chiar e o sfidare. Şi nu ştiu cine răspundea dacă unul dintre copii ar fi păţit ceva. Fiindcă au fost puşi în stradă. Domnii de la PNL nu au făcut nici o cerere să facă şedinţă acolo. Mai ales că toată lumea ştie că în acel interval orar în Cămin copiii învaţă dansuri populare româneşti”, a adăugat primarul.

„O copilărie”

Primarul consideră că şicanele pe care i le fac liberalii fac parte din strategia care are ca scop cucerirea comunei în 2012. Contactat telefonic, vicepreşedintele CJ Bihor, Dumitru Voloşeniuc spune că toată disputa este „o copilărie”. „Eu sunt venit la Lugaş şi poate oamenii nici nu privesc asta prea bine. Aşa că nu dorim, cu orice preţ, Primăria Lugaş. Eu am venit în întâmpinarea unei necesităţi a tinerilor, aceea de a avea o echipă de fotbal. Sunt finanţatorul Sporting Lugaşu de Jos. Pentru aceasta noi aveam nevoie de un teren omologat. Noi am ştiut că acel teren aparţine Bisericii şi din punctul lor de vedere nu era nici o problemă. Ulterior am scos şi noi Cf-ul şi am văzut că e în domeniul public. Cât despre şepci, era o şapcă galbenă. Omul acela o poartă tot timpul că era cam ponosită”, spune Voloşeniuc. În ceea ce priveşte incidentul consumat în Căminul cultural, vicepreşedintele Voloşeniuc spune că el a întârziat. „E adevărat că atunci când am venit am văzut copiii cam dezamăgiţi, dar nu ştiu ceea ce s-a întâmplat acolo. Am aflat de incident doar când a venit domnul primar supărat ”, a adăugat Voloşeniuc.

V.B.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor