Dispută pentru campusurile şcolare

Dispută pentru campusurile şcolare
Promisiunea amenajării celor două campusuri şcolare în Oradea pe banii Guvernului este acum în faza unui „dialog” mut pe care angajaţii Primăriei îl poartă cu cei din Capitală.

Orădenii ar prefera ca aceste obiective să fie ridicate după proiecte întocmite aici, care să ia în considerare situaţia din teren, ne-a spus Marcel Boloş, directorul general al Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei. Pe de altă parte, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, cel care gestionează programul naţional de construire a campusurilor, lucrează cu un model unic, ce va fi aplicat în toată ţara.

„Sunt construcţii modulare, după ideea sălilor de sport ale vechiului Guvern, mult mai complexe, însă neadaptabile la situaţia concretă din teren”, spune directorul. Oradea urmează să beneficieze de finanţarea a două astfel de campusuri, a câte 3 milioane de euro, locaţiile propuse fiind cea a unei foste unităţi militare din strada Universităţii, respectiv o porţiune din fostul Cimitir Olosig.

Nu sunt de acord

„Ar fi bine dacă ne-ar lăsa pe noi să facem proiectele, în funcţie de situaţia fiecărei locaţii, iar ministerul să liciteze apoi execuţia şi ce mai trebuie, la Bucureşti”, crede Marcel Boloş.

Acesta spune că, în numele Primăriei, a trimis la Guvern o solicitare în acest sens, dar că nu a primit nici un răspuns oficial încă. „Prin canale alternative am aflat că propunerea noastră nu este agreată la Bucureşti”, spune directorul.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !