Distinşi cu Crucea Eparhiala

Distinşi cu Crucea Eparhiala
Anul credinței s-a deschis în mod solemn la Oradea sâmbătă, 3 noiembrie prin Sfânta Liturghie Arhierească celebrata la Catedrala Sf. Nicolae de către PS Virgil Bercea de la orele 10.00.Au fost  prezenți toți preoții Eparhiei de Oradea care, împreună cu arhiereul, au pornit în procesiune de la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu spre Catedrală la orele 9.30.

Peste 600 credincioși împreună cu păstorii lor au fost în jurul Arhiereului pentru a celebra împreună deschiderea solemnă a Anului credinței decretat de către Papa Benedict al XVI-lea în întreaga Biserică Catolică.

La finalul celebrării Sfintei Liturghii, în cadru festiv au fost acordate 150 de distincții unor credincioși din întreaga Eparhie. Dintre aceștia, 15 au primit Crucea Eparhială, cea mai înaltă distincție pe care Biserica o oferă credincioșilor laici. În același timp, 11 preoți au primit distincția de Iconom Stavrofor cu dreptul de a purta Crucea Pectorală, printre aceștia a fost și Monseniorul Vittorio Formenti, director al Biroului Central de Statistici al Vaticanului. Printre cei care au primit distincții din partea Preasfințitului Virgil Bercea se numără și Monseniorul Maurizio Malvestiti, subsecretarul Congregației pentru Bisericile Orientale de la Vatican, care a fost făcut Arhimandrit.

După celebrările solemne din Catedrala Sf. Nicolae, toți cei prezenți au luat pranzul în Sala festivă a Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu, iar după prânz a urmat un moment artistic.

Evenimentul s-a sfarsit cu întâlnirea tuturor preoților din Eparhia de Oradea cu PS Virgil, moment în care au primit directivele pentru Anul Credinței.

Anul Credinței a fost convocat de Papa Benedict al XVI-lea, prin Scrisoarea apostolică ,,Porta fidei” (Poarta credinţei), stabilind că acesta va avea loc între 11 octombrie 2012 – 24 noiembrie 2013. În document se exprimă dorinţa ca Anul Credinţei “să trezească în fiecare credincios aspiraţia de a mărturisi credinţa în plinătate şi cu reînnoită convingere, cu încredere şi speranţă” (nr. 9).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !