Distribuie cereri de ajutor termic

De Cristina Ghilea
Distribuie cereri de ajutor termic
Administraţia Socială Comunitară Oradea (ASCO) a început distribuirea formularelor pentru acordarea ajutorului de încălzire la sediul din strada Primăriei şi la centrele multifuncţionale pentru vârstnici.

Conducerea ASCO anunţă că nu s-a schimbat faţă de intervalul similar anului trecut şi că, de asemenea, se aşteaptă ca în acest sezon rece să aibă de onorat aproximativ 11.000 de cereri de ajutor termic.

„Acordarea ajutorului termic rămâne în condiţiile şi în cuantumul intervalului anterior. La lemne, venitul maxim peste care nu se acordă acest ajutor este de 615 lei pe persoană iar pentru termia furnizată în sistem centralizat, 786 lei pe persoană sau 1.082 lei pentru persoanele singure”, spune Gatti Gizella, şefa serviciului de specialitate din ASCO.

Conform acesteia, din 15 octombrie şi până vineri inclusiv s-au distribuit 7.600 de cereri comanda pentru tipografie fiind de 13.000 de formulare.

În cursul acestei săptămâni, în şedinţa ordinară de Consiuliu local, aleşii vor avea de aprobat lista cu documentele doveditoare ale veniturilor, care trebuie prezentate de solicitanţi. Înregistrarea cererilor se va face după această dată. Beneficiarii trebuie să îşi depună documentele până pe 20 a fiecărei luni, pentru a beneficia de ajutor pentru acel interval.

ASCO avertizează că şi în acest an va verifica sursele de venit ale solicitanţilor, confruntând mai multe baze, inclusiv referitoare la proprietăţi. Gatti spune că în primul an în care s-au făcut verificări ale declaraţiilor, în 2006, s-au depistat 4.000 de persoane care nu şi-au declarat corect situaţia. Asta din 28.000 de solicitanţi. Şi anul trecut numărul celor care li s-a refuzat ajutorul trece de 100, cea mai des întâlnită omisiune ţine de declararea proprietăţilor.

Deşi are la dispoziţie mijloace de pedeapsă mai serioase pentru mincinoşi– procese penale pentru fals în declaraţii, spre exemplu, ASCO se va limita, şi-n acest an, la măsura recuperării banilor plătiţi de instituţie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !