Distrugere de muniţie la Mierlău

De Otilia Șandor
Distrugere de muniţie la Mierlău
O nouă explozie controlată a avut loc luni, 9 mai. Pompierii orădeni au acţionat la Păşunea Mierlău, distrugând muniţiile neexplodate, identificate şi ridicate de echipajul pirotehnic din noiembrie 2015 până acum, în mai 2016.

Pirotehniştii de la ISU Bihor au executat în acest timp 46 de operaţiuni de asanare de muniţie rămasă neexplodată din timpul celor două conflagraţii mondiale, ridicând şi depozitând în condiţii de siguranţă: 22 de proiectile de artilerie, două grenade, patru bombe aruncător şi 360 de cartuşe şi elemente de muniţie. Operaţiunea de distrugere a celor 388 de muniţii şi elemente de muniţie de luni, de la păşunea Mierlău a fost finalizată cu succes, în jurul orei 13:00.

4munitie

Măsuri de protecţie

Având în vedere pericolul la care sunt expuşi cetăţenii care descoperă muniţii şi elemente de muniţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” recomandă populaţiei respectarea următoarelor măsuri:

Să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea de muniţii neexplodate, fără a le atinge ori a schimba poziţia acestora;

Să respecte regulile şi măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de muniţii neexplodate;

Să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea personalului specializat al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

În zona în care sunt descoperite elemente de muniţie se interzice:
-accesul persoanelor şi animalelor;
-executarea de săpături manuale sau cu mijloace mecanice de către persoane neautorizate;
-aprinderea focului deschis;
-executarea unor lucrări de îmbunătăţiri funciare;
-circulaţia vehiculelor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !