Distrugere de muniţie la Mierlău

De Otilia Șandor
Distrugere de muniţie la Mierlău
Păşunea Mierlău a fost iar folosită de pompieri pentru a distruge muniţia neexplodată găsită în Bihor în ultima perioadă.


Acţiunea, coordonată de locotenent colonel Hodişan Viorel, a început la ora 10:00 şi a durat trei ore. În acest timp au fost distruse 90 bucăţi de muniţii şi elemente de muniţie: 5 proiectile de artilerie, 14 bombe aruncător, 7 grenade şi 64 cartuşe şi elemente de muniţie. Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana Bihor spun că din iulie şi până acum au avut loc nu mai puţin de 24 de intervenţii pentru asanare de muniţie rămasă neexplodată din perioada celor două conflagraţii mondiale.

Pompierii amintesc bihorenilor să fie foarte atenţi atunci când descoperă muniţii şi elemente de muniţie. Pentru a evita nenorocirile, pompierii roagă pe cei ce găsesc muniţie neexplodată să anunţe la 112, fără să le atingă ori să schimbe poziţia acestora, să respecte regulile şi măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de muniţii neexplodate, să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea personalului specializat al inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă. Când sunt descoperite elemente e interzis accesul persoanelor şi animalelor, nu trebuie făcute săpături manuale sau cu mijloace mecanice de către persoane neautorizate, nu se aprinde focul, nu se fac lucrări de îmbunătăţiri funciare şi e interzisă circulaţia vehiculelor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !