Diurne decontate la clasa I

2Comentarii
Diurne decontate la clasa I
BUCUREŞTI – Angajaţii instituţiilor publice plecaţi în interes de serviciu vor putea utiliza, cu decontarea de la buget a costurilor, serviciile clasa I la transport naval şi feroviar pentru distanţa de peste 300 km, iar secretarii şi directorii generali ori adjuncţi vor folosi clasa I indiferent de distanţă.

Măsura a fost reglementată printr-o Hotărâre de Guvern aprobată la sfârşitul anului trecut, care stabileşte drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interes de serviciu, valabile de la 1 ianuarie 2007.
Drepturile sunt acordate inclusiv angajaţilor din unităţile subordonate, coordonate sau aflate sub autoritatea instituţiilor publice.
Pentru fiecare zi a perioadei de delegare/detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 kilometri, va fi acordată o indemnizaţie de 13 lei, iar cheltuielile de transport dus-întors vor fi decontate pentru avion, la clasa economic, indiferent de distanţă, pentru navele de călători, după tariful clasei I, şi pentru transportul cu trenul la clasa I pentru distanţe mai mari de 300 kilometri. Pentru o distanţă mai mică de 300 kilometri parcursă cu trenul, vor fi suportate costurile aferente tarifului clasa a II-a.
Vor fi decontate inclusiv costurile aferente transportului cu autoturismul proprietate personală, calculate pentru 7,5 litri carburant la 100 kilometri parcurşi.

Şefii, la clasa I
Secretarii şi directorii generali ori adjuncţi vor beneficia de decontarea cheltuielilor de transport pe calea ferată după tariful clasei I, indiferent de distanţă şi de categoria trenului. Persoanei care ocupă o funcţie de demnitate publică şi care se deplasează în interesul serviciului în alte localităţi din ţară i se decontează cheltuielile de transport, indiferent de distanţă şi de mijlocul de transport folosit.
Pentru cazare şi micul dejun vor fi suportate costurile percepute de unităţile turistice de două stele sau de trei stele, în situaţii deosebite, „rezultate din declaraţii pe propria răspundere”, în care persoana respectivă nu a putut opta pentru un confort mai redus. Vor fi decontate şi costurile de cazare în unităţi cu confort superior categoriei de trei stele, în limita a 50% din tarif. Persoanei care ocupă o funcţie de demnitate publică i se decontează cheltuielile de cazare fără să i se aplice însă toate aceste condiţii.
Indemnizaţiile de delegare şi suma reprezentând compensarea cheltuielilor de cazare vor putea fi actualizate de Ministerul Finanţelor, în cazul unei creşteri mai mari de 10% a preţurilor de consum la produsele alimentare şi servicii.

Dan Birta2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor