Dizabili încadraţi în munca Oradea

ORADEA - Rezultatele Centrului de Informare, Consiliere şi Asistenţă la locul de muncă a persoanelor cu dizabilităţi nu se lasă aşteptate. Înfiinţat în 2006 centrul facilitat angajarea a 113 persoane cu dizabilităţi.

În baza de date a centrului au fost înregistarare 218 de persoane cu dizabilităţi cu diferite grade de handicap, precum şi cu diferite nivele de pregătire profesională, aflate în căutarea unui loc de munca Oradea. Dacă în anul 2006 au fost înregistrare 33 de peroase din această categorie socială, în 2007 nu mai puţin de 126 de persoane cu dizabilităţi au beneficiat de serviciile centrului. Anul acesta, până în prezent, s-au înregistat 59 de persoane. În ceea ce priveşte handicapul celor care au apelat la serviciile acestui centru 82 de persoane au handicap mintal, 47 de persoane handicap somatic, 27 de oameni handicap auditiv şi alte handicapuri. „Toate aceste persoane au beneficiat de servicii de informare, consiliere şi mediere din partea consilierilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Munca Oradea (AJOFM) Bihor, conform unui model de procedură utilizat în cadrul Centrului“, a precizat Dorel Drăghici directorul AJOFM Bihor.

Angajaţi

Astfel, nu mai puţin de 113 persoane au fost angajate cu contracte de munca pe perioadă nedeterminată, marea lor majoritate beneficiind de asistenţă specializată din partea reprezentanţilor DGASPC Bihor, de la interviu, probă de lucru şi asistenţă la locul de muncă.

„Domeniile în care s-au făcut angajările au fost dintre cele mai diverse. În marea majoritate s-a corelat pregătirea profesională, abilităţile, tipul de dizabilitate şi nu în ultimul rând dorinţele celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Printre domeniile în care s-au făcut angajări se numără: operator calculator, facturist, manipulat marfă, lucrător comercial, electrician, inspector resurse umane, contabil, tâmplar mecanic şi altele”, a specificat Drăghici. Din cele 113 persoane angajate s-au retras de la locul de muncă numai 12 şi aceştia au avut motive întemeiate.

Simona Albinaru

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !