DJ Rosia – Bratca, blocat peste noapte

Radu Ţîrle şi Filip Cheşeli
Radu Ţîrle şi Filip Cheşeli
Viscolul şi căderile de ninsoare au pus probleme serioase firmelor de deszăpezire contractate de CJ Bihor.

Preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat că miercuri, la ora 16, drumul judeţean 764 Roşia – Bratca fusese închis din cauza unor „turbiuni de zăpadă şi utilajele nu au putut face faţă”. Ţîrle a spus că drumul s-a redeschis joi dimineaţa, la ora 6: „Toată noaptea s-a lucrat, dovadă că dimineaţa am reuşit să-l redeschidem”. Pe acest drum sunt două firme responsabile de deszăpezire: una este Ghenau Trade, patronată de Traian Bodea, preşedintele Partidului Conservator (PC) Bihor. Iar cealaltă e Selina, patronată de Beniamin Rus, firmă care se ocupă şi de Stâna de Vale. Ieri, Bodea ne-a declarat că drumul a fost închis mai degrabă „pentru siguranţă, ca să nu rămână acolo oameni peste noapte”.

Laude şi felicitări

„S-a patrulat non-stop pe reţeaua de drumuri judeţene, dar la 15 minute după ce se acţiona, drumul arăta ca şi cum nu s-ar fi făcut nimic. Se circulă pe toate drumurile judeţene, în condiţii de iarnă”, a spus Radu Ţîrle, lăudându-se că şeful ISU Crişana, Ioan Baş, l-a felicitat pe el şi pe subalternii săi pentru felul în care au acţionat. La rândul său, Ţîrle a simţit nevoia să-l laude pe directorul tehnic al CJ, Filip Cheşeli, mulţumindu-i pentru felul în care s-a implicat.

Cheşeli a spus că „problema a fost în special vântul”, indicând apoi drumurile pe care au întâmpinat probleme deosebite. „Am avut porţiuni pe drumurile judeţene în care viteza vântului a fost peste media pe judeţul Bihor”. Iată drumurile pe care firmele contractate de CJ Bihor au întâmpinat serioase probleme: Sântandrei – Palota – Giriş – Cefa; Mădăras – Homorog, Boianu Mare – Viişoara, Buduslău – Otomani, Bratca – Damiş; Tăşad – Copăcel; Călăţea – Zece Hotare.

De asemenea, miercuri seară o maşină a Consiliului Judeţean a preluat un bolnav cu dializă, de la Călăţea. Pacientul a fost internat la Spitalul Judeţean.

Preşedintele Ţîrle a tras concluzia că pentru iarna viitoare ar trebui achiziţionate „parazăpezi, mai ales pe porţiunea Sânmartin – Giriş – Sânnicolau Român, pentru că aceste drumuri se pare că sunt cele mai expuse”.

C.C.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !