DJT Bihor este peste media pe ţară

DJT Bihor este peste media pe ţară
Direcţia Judeţeană pentru Tineret Bihor (DJT) a avut joi oaspeţi sus-puşi. Ministrul secretar de stat Borbely Karoly, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Tineret (ANT), s-a aflat pentru a doua oară în Oradea.

„Motivul acestei vizite este acela de a evalua modul în care instituţia în subordine, respectiv DJT Bihor, îşi desfăşoară activitatea, atât în ceea ce priveşte proiectele de finanţare ale ONG-urilor cât şi stadiul investiţiilor derulate în centrele de agrement”, a precizat preşedintele ANT în cadrul unei conferinţe de presă.

Bihorul, fruntaş

Borbely Karoly le-a prezentat jurnaliştilor rezultatele activităţii derulate de DJT Bihor până în prezent, caracterizând-o drept una din cele mai productive direcţii din ţară. „Activitatea la DJT Bihor este peste media pe ţară”, afirmă Borbely Karoly. În Bihor, cea mai importantă sursă de venit sunt Baza Turistică Oradea şi Baza de Agrement Şuncuiuş, care contribuie cu 80% la veniturile pe care le realizează instituţia.

Referitor la investiţiile făcute în Bihor, Borbely a anuţat că din august 2005, de când a luat fiinţă ANT, s-au investit 3,5 miliarde de lei în infrastructură. Astfel că de la 240 de locuri, câte erau anul trecut, s-a ajus la 310 în prezent. Investiţiile continuă, aproximativ 10 miliarde lei urmând să fie utilizaţi la construirea a două vile din lemn, la Şuncuiuş şi Valea Brătcuţei. Acestea vor fi dotate cu toate utilităţile.

Mai multe locuri

Preşedintele ANT a dezvăluit faptul că inovaţia a fost extinderea centrelor de agrement, respectiv fostele tabere şcolare, în aşa măsură încât accesul să fie liber nu numai pentru elevi, ci şi pentru tineri.

Drept urmare, dacă în anul trecut cele 48 de centre funcţionabile în toată ţară ofereau 35 de mii de locuri, anul acesta numărul locurilor disponibile s-a dublat. „O altă idee de bază este existenţa în fiecare judeţ a unui centru de agrement aproape de normele europene”, a mai spus Borbely.

Ioana Iuhas



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !