DJT este de partea studenţilor

1Comentariu
DJT este de partea studenţilor
ORADEA – Conducerea Direcţiei Judeţene pentru Tineret Bihor sprijină demersul asociaţiilor studenţeşti de a obţine gratuitate pe două linii ale transportului local.

Directorul DJT Bihor anunţa că va trimite o scrisoare deschisă Consiliului Local Oradea prin care va readuce în faţa consilierilor reglementările care conferă cadrul legal pentru acordarea gratuităţii.

„Nu pot fi de acord cu acordarea facilităţilor doar pentru unele categorii sociale, acest aspect contravine ordonanţei 137/2000 care prevede sancţionarea tuturor formelor de disccriminare”, a reamintit Marius Chipurici, directorul DJT Bihor. Acesta a dat exemplul unor oraşe, Cluj-Napoca şi Timişoara, care au acordat facilităţi tuturor studenţilor

Cu legea în mână

Marius Chipurici a reamintit consilierilor locali prevederile Legii 350/2006 conform cărora toate consiliile locale au obligaţia de a consulta forumul ONG-urilor de şi pentru tineret în cazul tuturor deciziilor care privesc şi afectează tinerii. De asemenea legea mai prevede şi constituirea, la nivelul consiliilor locale, a unui fond pentru activităţile de tineret care ar putea fi utilizat, în opinia conducerii DJT, pentru acordarea gratuităţii pe transportul local în cazul studenţilor.

„Tineretul trebuie protejat, ajutat şi încurajat de către administraţia locală. Să nu uităm că învăţământul şi mediul universitar reprezintă un ambasador pentru orice oraş cu atât mai mult pentru Oradea”, a mai subliniat Marius Chipurici. Acesta a mai informat că în cazul în care proiectul studenţilor nu va fi susţinut va sesiza Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse de pe lângă Ministerul Muncii.

Valentin Teuca1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor