„Dle preşedinte, vă iau de ciuf”

4Comentarii
ORADEA – De ieri, Mihai Groza este noul primar interimar. Şedinţa de ieri a început sub cele mai bine auspicii pentru Biro Rozalia, propunerea UDMR la interimat şi s-a terminat cu victoria PD-ului, în urma a două runde de vot, însă.

Până să se ajungă la asta, plenul Legislativului a fost scena „trădării”, cu Silvia Suciu şi Ioan Mintaş ca actori, răsturnări de situaţie şi derapări spre comic, în deplin dispreţ faţă de alegătorul de pe stradă, după cum remarca şi peremistul Florian Pantea, toate punctate de intervenţii ale aplaudacilor PD, comasaţi în jumătate din Sala Mare a Primăriei. De altfel, conform liderului PD, Ştefan Seremi, gestul lui Suciu nu va rămâne fără răsplată: „Pe Silvia Suciu o vom susţine indiferent din partea cărui partid va candida”, a declarat ulterior vicepreşedintele PD Bihor.

Nervi

Şedinţa a început de o manieră încordată, cel puţin pentru aleşii PD, care nu au ratat nicio ocazie de a-şi şicana foşti colegi de coaliţie, UDMR-iştii şi noii lor parteneri, PNL-ul şi PSD-ul. Pentru început, pedistul Mircea Matei a contestat fără succes legalitatea numirii unui nou pesedist pe locul demisionarului Ovidiu Copil. De Ioan Judea, validat până la urmă, nimeni nu se aştepta să voteze altfel decât i-a dictat liderul PSD, adică pentru Biro. Legalitatea convocării şedinţei, ordinea de zi şi alte chestiuni formale au fost invocate de consilierii PD, care nu erau siguri pe câte voturi se bazează.

Anterior votării, şedinţa şi-a avut un punct culminant când Mircea Matei a răbufnit împotriva liberalului Ioan Lezeu, preşedintele de şedinţă, acuzat că, la îndemnul viceprimăriţei Biro, nu supune la vot decât propunerile care convin UDMR şi aliaţilor. „D-le preşedinte, sunteţi chiar culmea. Nu vă e ruşine?! Să vă fie ruşine! Vă iau de ciuf imediat”, a răbufnit pedistul.

13 la 1, la pauză!

Până la finalul discuţiilor aprinse din biroul lui Biro, în Sala Mare votul deja se terminase, au decis cei prezenţi, chiar dacă, în afară de cei zece PD-işti şi cei doi PRM-işti, au apucat să voteze doar liberalul Petru Lezeu şi pesedista Silvia Suciu. Surpriză, scorul a ieşit 13 la 1 în favoarea lui Groza ocazie cu care Silvia Suciu a roşit, devenind, ulterior, ţinta atacurilor lui Mihai Bar, care i-a promis excluderea din partid.

„A spus că mă va distruge şi că mă va exlude din partid”, a declarat Silvia Suciu, căreia Bar i-a înmânat un telefon mobil, obligând-o să vorbească. „Sunt inginer şi constructor”, a declarat Suciu, dând de înţeles că a fost şi ţinta unor ameninţări venite din partea familiei Micula, a căror angajată este. Cum Groza nu a adunat cele 14 voturi necesare pentru a fi validat, PD-iştii, bazându-se pe noua majoritate asigurată de Mintaş şi Suciu au organizat pe loc o nouă şedinţă pentru alegerea primarului, punând-o pe Suciu preşedintă de şedinţă. la al doilea vot, mult mai relaxat, Mihai Groza a ieşit învingător cu 14 voturi din 27 exprimate.
Cristina Ghilea

Taguri:


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor