DNA a trimis în judecată un doctor și o asistentă de la Casa de Pensii Bihor

5Comentarii
DNA a trimis în judecată un doctor și o asistentă de la Casa de Pensii Bihor
Doctorul Pleșa Ovidiu este acuzat de 235 de cazuri de luare mită în timp ce asistenta Ignat Monica Teodora de 163 de șpăgi.

În cele ce urmează redăm, integral, comunicatul Direcției Naționale Anticorupție.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților

PLEȘA OVIDIU, medic specialist în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Județene de Pensii Bihor, la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (235 acte materiale),

IGNAT MONICA TEODORA, asistent medical în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Județene de Pensii Bihor, la data faptelor, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:

– complicitate la luare de mită, în formă continuată (163 acte materiale)
– luare de mită, în formă continuată (8 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 11 mai – 15 iunie 2015, inculpatul Pleșa Ovidiu, medic specialist în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Județene de Pensii Bihor, a primit în mod direct, repetat, de la un număr de 235 de pacienți, suma totală de 55.975, 3 lei și alte foloase care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în atribuțiile sale de serviciu.

Concret, aceste foloase au fost primite în legătură cu: emiterea unor decizii medicale asupra capacității de muncă a persoanelor respective, încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală ori prelungirea concediului medical peste 90 de zile.

De regulă, sumele de bani au fost puse de pacienți printre actele din dosarele lor medicale, existând și cazuri în care banii au fost puși pe biroul inculpatului ori predați direct acestuia.

În același context, inculpata Ignat Monica Teodora, în calitate de asistent medical în cadrul aceleiași instituții, a primit de la inculpatul Pleșa Ovidiu suma totală de 9.985 lei, despre care știa că reprezintă o parte din banii pe care medicul îi primise de la 163 de pacienți care s-au prezentat la cabinetul său medical, în condițiile de mai sus.

În perioada 11 – 21 mai 2015, inculpata Ignat Monica Teodora a primit în mod repetat, de la 8 persoane care s-au prezentat la cabinetul medical “Pleșa Ovidiu” pentru emiterea deciziilor medicale cu privire la capacitatea de muncă ori în legătură cu prelungirea concediului medical, sume de bani (în total 110 lei) și alte foloase (produse alimentare), în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de asistent medical privind asigurarea activității de secretariat la cabinetul respectiv.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin celor doi inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor