DNA îl cere pe senatorul Bodog. Acesta este investigat că ar fi angajat fictiv un consilier

Reactualizat la:
9Comentarii
DNA îl cere pe senatorul Bodog. Acesta este investigat că ar fi angajat fictiv un consilier
Senatorul PSD, Florin Bodog, este investigat de DNA pentru că, în perioada în care a ocupat funcția de ministru al Sănătății, ar fi angajat fictiv un consilier.

În vizor ar fi, se pare, unul dintre cei 10 consilieri ai fostului ministru şi nu trei, aşa cum titreazā o parte a presei locale. Mai exact, avocatul Dochiana Bejan a declarat pentru Bihon&Jb că nu există nicio acuzaţie a DNA nici asupra ei şi nici asupra juristei Anamaria Ciobanu (actualmente secretar general al Ministerului Sănătăţii). Av. Bejan spune ca ea a lucrat la proiecte grele de lege, fapt ce se poate dovedi şi acum. În plus, ea şi ceilalţi consilieri nu aveau program stas: „Erau zile când stăteam până la 8 seara, altele când eram în delegaţie”, spune av. Bejan, care susţine că activitatea ei poate fi verificată.

Acelaşi lucru îl susţine şi senatorul Florin Bodog, fostul ministru al Sănătăţii, referindu-se inclusiv la Olivia Baciu, cea care, se pare că ar fi vizată de DNA: „Am avut 10 consileri: unii cu normă întreagă, alţii cu jumătate de normă şi alţii onorifici. Absolut toţi aveau sarcini foarte precise. Nu am avut niciun consilier fictiv!”. Despre Baciu Olivia, senatorul Bodog spune că era angajată cu jumătate de normă doar, pe domeniul informaticii şi biostatisticii.

Porivit unui comunicat DNA, procurorii anticorupție desfășoară o investigație care vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte asimilate infracțiunilor de corupție privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului.

„Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

În ceea ce îl privește pe demnitar, actualmente senator, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, efectuarea urmăririi penale pentru infracțiunile de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual, ambele în formă continuată, este condiționată de obținerea unui aviz din partea Senatului. În acest sens, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J documentele necesare în vederea sesizării Senatului care urmează a decide.

Avizul solicitat pentru senator în cadrul dosarului penal este necesar pentru efectuarea urmăririi penale și pentru a-i oferi acestuia posibilitatea să își formuleze apărările într-un cadru procesual legal”, se precizează în comunicatul DNA.

Rămâne de văzut dacă Senatul va da gir pentru cercetarea fostului ministru, dar şi argumentele detaliate.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor