Doar 110 fermieri au solicitat sprijin

Doar 110 fermieri au solicitat sprijin
Crescătorii de oi şi capre sunt aşteptaţi să depună cereri pentru subvenţii.
Doar 110 fermieri au solicitat sprijin

15 iunie este termenul limită până la care crescătorii de ovine şi caprine pot solicita plata naţională directă complementară pentru sectorul zootehnie.

Conform statisticilor Centrului Judeţean APIA Bihor, până în prezent prezent au fost preluate un numar de 110 cereri ovine/caprine pentru 21.268 capete.

În cursul anului trecut au fost preluate un număr de 1.113 cereri ovine/caprine pentru 232.084 capete.„De obicei marea majorotatea a fermierilor depun cererile în ultimele săptămâni. Peste 700 de deţinători de capre şi oi au fost pe la noi şi s-au interesat de condiţii, astfel că în perioada următoare sunt aşteptaţi să depună cereri”, a precizat Traian Abrudan, directorul APIA Bihor.

Beneficiari

Pentru a beneficia de prima pe cap de animal pentru ovine şi caprine solicitantul trebuie să se prezinte la centrul APIA Bihor cu o copie de pe carte de identitate, codul unic de înregistrare, dovada înscrierii în evidenţa APIA cu cod unic de identificare şi dovada contului bancar.

Prima pe cap de animal se acordă dacă efectivul din exploataţie să fie de minimum 50 de capete de femele ovine sau 25 de capete de femele caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la data de 31 martie a anului în care se face solicitarea primei. De asemenea, efectivul pentru care se solicită prima să fie înscris în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei şi să fie menţinut în exploataţie la adresa menţionată în cerere până la data de 31 august 2011. Cererea trebuie să fie vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine ori caprine legal constituite. Dacă în urma verificărilor, se constată diferenţe între numărul animalelor solicitat la plată şi numărul animalelor determinate (eligibile), se aplică reduceri sau excluderi de la plată.

S.Al.

 



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !