Doar avertisment, Primăria Oradea a scăpat de amendă

De Cristina Ghilea
10Comentarii
Doar avertisment, Primăria Oradea a scăpat de amendă
Instanţa a pus punct final în scandalul defrişării Pieţei Unirii din 2015: „păcatul” rămâne, dar „pedeapsa” se anulează.

Tribunalul Bihor a tranşat irevocabil scandalul iscat în 2015 între Primărie şi Garda Naţională de Mediu, din cauza sacrificării stejarilor din Piaţa Unirii. La vremea respectivă, Primăria a pus la pământ aliniamentul de zece stejari tineri după ce Agenţia de Protecţie a Mediului, condusă de pesedista Sanda Mercea, a refuzat să-și dea acordul pentru doborârea arborilor. „Noi le-am trimis un punct de vedere faţă de arborii pe care doreau să-i doboare. Am arătat că stejarii nu obturează vizibilitatea şi că, astfel, trebuie păstraţi”, spunea atunci Mercea, directorul APM. În scurt timp, Garda de Mediu a scris un proces-verbal Primăriei, în care a trecut amenda contravenţională de 40.000 de lei.

După cum a anunţat imediat viceprimariul Mircea Mălan, Primăria a contestat în instanţă amenda, iar luna aceasta, în data de 6 februarie, procesul a ajuns la final, la Tribunalul Bihor.

„Municipiul Oradea a câștigat procesul cu Garda Națională de Mediu, Instanța de judecată a anulat, prin sentință judecătorească definitivă, amenda contravențională de 40.000 de lei pe care Garda Națională de Mediu a aplicat-o Municipiului Oradea, în 2015, pentru tăierea arborilor din Piața Unirii. În cadrul proiectului de reabilitare a Pieței Unirii au fost plantați 137 de arbori și 3.000 de arbuști”, a transmis imediat, pe pagina proprie de Facebook, viceprimarul Mălan.

Pagina online a instanţelor de judecată informează că Tribunalul Bihor „admite ca fondat apelul formulat de apelantul Municipiul Oradea în contradictoriu cu intimata Garda Naţională de Mediu împotriva Sentinţei Civile nr. 1.475/2016, pronunţată de Judecătoria Oradea, pe care o schimbă în parte şi în consecinţă: admite în parte plângerea contravenţională formulată de petentul Municipiul Oradea în contradictoriu cu intimata Garda Naţională de Mediu şi, în consecinţă, dispune înlocuirea sancţiunii amenzii contravenţionale aplicate prin procesul-verbal de contravenţie seria AB nr. 01338/02.07.2015 cu sancţiunea avertismentului”. Cu alte cuvinte, păstrează în cârca Primăriei, deci a edililor, „păcatul” defrişării în absenţa avizelor obligatorii, dar îi scuteşte de plata în bani.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor