Doar cine ia concursul mai rămâne șef

Reactualizat la:
Doar cine ia concursul mai rămâne șef
© Curaj nu mai vrea directori fără examen luat
Mai marii ISJ-urilor care duc funcția cu delegație vor fi chemați la concurs (undeva prin martie) pentru post. Cine ia rămâne șef, cine nu pleacă.

Prezent la Oradea, ministrul Educației, Adrian Curaj a precizat joi într-o conferință organizată la Inspectoratul Școlar Bihor, că de acum înainte nu va mai tolera ca funcția de șefi ai ISJ-urilor să stea o persoană care nu a luat concursul de inspector șoclar general.

„Vorbești de funie în casa spânzuratului”

„De șapte ani, directorii n-au participat la concursuri şi primesc doar prelungiri, ceea ce nu cred că face bine şcolilor românești, din România şi dezvoltării lor. M-am angajat, şi asta o spun foarte ferm, în a pregăti o metodologie pe care o vom expune public și o vom discuta destul privind organizarea concursurilor de directori şi am toată încrederea că vom şi organiza primul ciclu de concursuri pentru că am un an scurt. Vom avea o metodologie care va fi robustă și vom organiza atât cât putem organiza din punct de vedere a concursurilor de directori”, a precizat Curaj. În momentul de față toţi directorii de şcoli sunt numiţi de inspectorii şcolari generali, care în majoritatea lor sunt numiți politic.

Invitat de reprezentanții mass-media să comenteze faptul că nici Alin Florin Novac-Iuhas, actualul șef al ISJ Bihor nu a trecut concursul pentru a deține funcția de inspector școlar general, ministrul educației a spus că „atunci când am preluat postul, era finalul unui examen pentru inspectori şcolari generali şi şase judeţe nu au reuşit să aibă selectaţi inspectorii şcolari generali. Când au venit colegii mei la mine, să-mi spună să numim provizoriu inspectori şcolari generali, le-am cerut metologia, mi-au spus că nu avem şi semnează ministrul. Le-am răspuns că nu semnez aşa ceva… Atunci au pus cinci criterii, nu spun că sunt cele mai bune, dar au fost criterii de decizie. Conform unui criteriu clar, cel care a participat la concurs, dar nu a promovat, nu poate fi numit în funcţie de ministru, la fel cum nu trebuie numit inspectorul şcolar general care nu participă la concurs. Lucrurile sunt simple, nu-s complicate, mi se par de bună cuviinţă”.

Novac, o ultimă șansă

Mai mult, ministrul educației a căutat să-l apere pe Novac, inspectorul școlar general al ISJ Bihor susținând că „dânsul a preluat cu două luni înainte de concurs. N-a venit de bine, a venit pentru că au fost probleme şi a venit cu mandatul să încerce să stabilizeze nişte lucruri şi îl felicit că a stabilizat. E greu să faci şi munca aceasta şi să vii şi la concurs. Din acest motiv, şi numai din acest motiv, am acceptat această prelungire”. Ca să dreagă busuiocul, co o consolare pentru Novac, Curaj a anunțat că va scoate iar la concurs funcţia de şef al IŞJ Bihor, cât de curând (undeva prin luna martie), însă ascest lucru nu îi va garanta și fotoliul de șef al ISJ Bihor, în cazul în care nu ia examenul.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !