Doar hârburile pentru „prostime”

Doar hârburile pentru „prostime”
ORADEA - La licitaţia organizată în Vama Oradea pentru maşinile second hand se vând doar hârburile. „Crema” maşinilor este destinată de către Ministerul Finanţelor Publice, cu titlu gratuit, unor instituţii bugetare.

„În fiecare dată de 5 a lunii, lista cu maşinile care corespund din punct de vedere tehnic se transmite către MFP. Pe lângă MFP există o comisie interministerială formată din reprezentanţi ai mai multor ministere, care pe baza unui Ordin al ministrului Finanţelor transmit cu titlu gratuit aceste maşini instituţiilor care au făcut solicitări”, ne-a informat Petru Creţ, şeful Compartimentului Valorificare Bunuri din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor. Omul spune că instituţiile care primesc aceste maşini trebuie să plătească, totuşi taxa pentru prima înmatriculare, care în unele cazuri ajunge la câteva mii de euro.

 

Reevaluare

În ceea ce priveşte maşinile care nu se valorifică la licitaţie, după 30 de zile de la data primei licitaţii, comisia de evaluare poate reduce preţul cu până la 30%. „În perioada de 150 de zile de la data primei evaluări se pot face mai multe reevaluări succesive, în baza OG 128/1998 republicată”, a specificat Petru Creţ.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !