Doar vreo 100 de evaluări

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
Doar vreo 100 de evaluări
Majoritatea covârşitoare persoanelor fizice deţinătoare de spaţii nerezidenţiale nu au făcut, încă, demersurile pentru plata impozitului nou.

„Azi avem cam 110 evaluări depuse. Nu putem estima cu exactitate cât de vastă este această categorie dar cert e că toate spaţiile locative transformate în spaţii cu altă destinaţie se pot încadra. Doar pe Coposu sunt vreo 100 de magazine amenajate în foste locuinţe de la parterul blocurilor şi situaţia e la fel şi în Nufărul sau pe unele străzi din Ioşia”, spune Sorin Iacob, adjunctul Direcţiei Ecomomice.

Acesta declară că subalternii săi proceseză, pentru început, toate dosarele venite până la finele lui martie, după care Direcţia Ecomonică va începe controale proprii. Iacob zice că primul pas este consultarea bazei de date a Arhitectului şef, unde figurează toate spaţiile locative devenite cu altă destinaţie. De la acest punct, verificarea va continua pentru a determina dacă acestea sunt pe firme sau pe persoane fizice. Majoritatea contribuabililor din această categorie s-au plâns că noul impozit face nerentabilă deţinerea de astfel de imobile. Stabilită iniţial la 1% din valoarea la care sunt evaluate conform unei grile unice naţionale, cota de impozitare a fost scăzută săptămâna trecută la 0,6%. Asta în condiţiile în care cei vizaţi au propus, cu ocazia dezbaterilor publice, cota de 0,2% – după modelul celor mai multe oraşe mari.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !