Docea, scos de sub urmărire penală

Docea, scos de sub urmărire penală
Petroşani – Jurnalistul Cătălin Docea, din Petroşani, a fost scos de sub urmărire penală, de către procurorii DIICOT Hunedoara, în legătură cu publicarea unor documente cu caracter secret de serviciu ale Inspectoratului judeţean de Poliţie, postate pe internet de un ofiţer.

Procurorul DIICOT Mircea Adrian a declarat că după examinarea materialului de urmărire penală s-a ajuns la concluzia că jurnalistul este nevinovat.

“Practic ofiţerul Aurel Buruiană a autorizat accesul la informaţiile din calculatorul său prin folosirea programului DC++. În aceste condiţii, în cauză nu sunt întrunite elementele constituitive ale infracţiunilor de acces, fără drept, la un sistem informatic” a declarat procurorul.

Jurnalistul Cătălin Docea, a fost cercetat de procurorii DIICOT după ce ofiţerul Aurel Buruiană, care a postat pe Internet mai multe documente cu caracter secret de serviciu, a depus o plângere penală împotriva sa, prin care reclama faptul ca acesta i-a accesat, fără drept, computerul său legat la reţeaua Internet, transferând date şi informaţii, în parte clasificate, pe care apoi le-a publicat în cotidianul local “Gazeta Văii Jiului”.


Tiberiu Stroia0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase