Doctoranzii orădeni și-au prezentat cercetările

1Comentariu
Doctoranzii orădeni și-au prezentat cercetările
„Tranziţii. Paşi în cercetarea doctorală în ştiinţe sociale” este titlul conferinţei organizate la Oradea de Şcoala Doctorală de Sociologie din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane a Universităţii din Oradea, în perioada 19-20 decembrie.

La eveniment s-au înscris și au participat cu lucrări peste 23 de doctoranzi în sociologie, științe politice și istorie de la Universitatea din Oradea, Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea „Babes Bolyai” din Cluj-Napoca.

Prezentările doctoranzilor au fost organizate în patru paneluri, fiecare panel având o tematică specifică: rezultate ale cercetării cantitative, istorie și științe politice, sociologia educației, asistență socială și politici sociale.

Prezentările au fost urmărite cu mare interes atât de publicul prezent, cât și de coordonatorii tezelor de doctorat în sociologie de la Universitatea din Oradea. Contextul de comunicare ştiinţifică a permis valorizarea rezultatelor obţinute, iar lucrările prezentate au stârnit dezbateri printre doctoranzi și cadrele universitare prezente, fiecare doctorand primind sugestii valoroase pentru continuarea etapelor de dezvoltare a tezei de doctorat.

„Analiza şi validarea rezultatelor de cercetare obţinute de către studenţii doctoranzi, în etape, contribuie la dezvoltarea competenţelor în domeniul cercetării, respectiv al calităţii lucrărilor elaborate. Aprecierea relevanţei evenimentului pentru activitatea de cercetare individuală a doctoranzilor a evidențiat necesitatea organizării unui eveniment similar în prima parte a anului 2017”, a apreciat prof. univ. dr. Adrian Hatos, „creierul” conferinţei.

Studiu

În cadrul conferinței a fost lansat și volumul „Bunăstarea văzută prin ochii copiilor români: rezultatele studiului internaţional «Lumea copiilor»”. Cei doi autori ai volumului, prof. univ. dr. Sergiu Bălțătescu și conf. univ. dr. Claudia Oșvat, au prezentat rezultatele de cercetare obţinute în urma unui studiu reprezentativ la nivel naţional, realizat pe un eşantion de 4.115 copii, cu privire la domeniile cele mai importante ale vieții acestora: familia și condițiile de locuit, banii și situația economică, prietenii și alte relații sociale, zona de locuit, școala, utilizarea timpului, sinele, bunăstarea subiectivă și drepturile copilului.

Comitetul de organizare a conferinței a fost alcătuit din: prof. univ. dr. Adrian Hatos în calitate de președinte, și din: prof. univ. dr. Floare Chipea, prof. univ. dr. Flora Gabor, prof. univ. dr. Antonio Sandu, drd. Andrea Pop, drd. Naomi Naghi, drd. Adela Lazăr, drd. Lucia Ștef (membri).1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor