Doctorul Iova despre studiul lansat de „Regina Kangoo Jumps”

De Veronica Bursaşiu
Doctorul Iova despre studiul lansat de „Regina Kangoo Jumps”
Participanții la studiu au fost încadrați în grupe diferite: supraponderali, cu probleme de postură corporală, probleme cu coloana vertebrală, cu genunchii, cu diabet, și persoanele sănătoase.

Kinga Sebestyen, supranumită Regina Kangoo Jumps, a lansat la Oradea un studiu ce își propune să analizeze în ce mod se îmbunătățește starea de sănătate a celor care fac exerciții Kangoo Jumps. 80 de oameni au început să practice săptămânal Kangoo Jumps în cadrul unui studiu amplu, denumit KAPO – Sănătate pe ghete. Rezultatele sunt impresionante. Medicul Alin Iova, fiziokinetoterapeut și specialist în recuperare sportivă și lipoterapie, explică în ce mod s-au însănătoșit aceștia.

Sănătate pe ghete

Cei 80 de orădeni înscriși în proiect la începutul anului sunt monitorizați de medici cu prestigiu: conf. univ. dr. Ligia Olivia Burtă, medic primar medicină de laborator, lect. univ. dr. Dorina Maria Fărcaș, medic primar recuperare medicală, medicină fizică și balneologie, dr. Alin Iova – medic medicină generală, fiziokinetoterapeut, specialist recuperare sportivă și lipoterapie, șef lucrări lect. univ. dr. Corina Șuteu, medic primar medicina muncii, și medicul psiholog Corina Chiorean. Dr. Alin Iova este unul dintre medicii care analizează evoluția participanților. „Suntem la jumătatea studiului, iar rezultatele preliminare sunt impresionante. Programul a debutat cu evaluări ale stării inițiale a celor 80 de persoane din studiu. În urma acestor evaluări am personalizat programele de antrenament pentru fiecare dintre cei incluși în studiu și le-am recomandat și alte terapii complementare pentru atingerea obiectivelor, terapii pe care le-au putut face în Centrul nostru de sănătate: lipoterapie by dr. Alin Iova, o tehnică personală de manualoterapie cu rezultate extraordinare în remodelare și slăbire, TECAR terapie estetică, împachetări corporale, drenaj limfatic, dermotaping, laserterapie, tratamente cu ultrasunete, tratamente cu stimuli electrici, COMPEX electrostimulare, tratamente miofasciale ERGON, kinesiotaping, aromaterapie și aromatouch, masaj terapeutic si de relaxare”, spune dr. Alin Iova.

Consultanța în nutriție și abordarea unui stil de viață sănătos fac parte din „meniul” proiectului. „Programul alimentar personalizat în urma evaluărilor s-a dovedit mult mai bine acceptat și eficient, iar combinarea exercițiilor de tip rebound pe ghete Kangoo Jumps cu Lipoterapia a fost extrem de benefică în urma feedback-urilor participanților la studiu. Pentru unele persoane, a avea un stil de viață sănătos înseamnă să facă sport zilnic, pentru altele să fie vegetariene, pentru altele să facă tratamente corporale săptămânal, pentru altele să facă cure detox săptămânal. Eu cred că stilul de viață sănătos trebuie să țină cont de toate aceste reguli, să fie echilibrat, să nu constituie o corvoadă și să aducă rezultatele dorite: un corp sănătos, frumos, îngrijit, odihnit, cu o minte ageră care să îți poată asigura o viață activă, un somn odihnitor și satisfacția lucrului bine făcut… și asta zilnic! Totodată, faptul că exercițiile pe ghete, experimentate și personal în ultimele 5 luni, au adus exuberanța specifică copilăriei, tonusul fizic și psihic crescut și dorința unor persoane cu media de vârstă de 40-45 ani, care nu obișnuiesc să facă sport, de a face exerciții de 3 ori pe săptămână, mă fac să cred că acest studiu va fi doar primul din multele pe care le vom face pentru a evidenția efectele benefice ale programelor pe ghete rebound, e considerat un alt „plus” de medicul specialist Alin Iova.

„De asemenea, pacienții din programele de recuperare post-traumatică din Centrul nostru au avut parte de «surprize» din partea antrenorilor și terapeuților, care le-au pus în picioare ghetele rebound și au făcut programe de reeducare echilibru, posturală și tonifiere în diverse afecțiuni, iar rezultatele au fost foarte bune!”, declară dr. Alin Iova.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !