Doi prefecţi pentru Bihor!

16Comentarii
ORADEA – Prefectul a plecat. Trăiască (sub)„prefecţii”! Todor Albert şi Traian Abrudan vor conduce Prefectura, după plecarea lui Bolojan, în perioada de interimat. Până la organizarea unui concurs pentru ocuparea funcţiei de prefect.

Se poate ca Prefectura să fie condusă bicefal? „Eu zic că minimum doi oameni sunt necesari pentru a-l înlocui pe Bolojan, ne-a spus Cornel Popa, liderul PNL Bihor. Nu sunteţi de acord cu mine?” Astfel a răspuns Popa nedumeririi Jurnalului bihorean faţă de situaţia creată. „Vom încerca să nu introducem dihonia. Cei doi să-şi aducă aminte că au de lucru şi să lase ambiţia la o parte. Cred că nu va fi numit nici unul ca înlocuitor de drept, ci îşi vor exercita fiecare sarcinile, până la ocuparea funcţiei de prefect”, a spus Popa, subliniind că cei doi sunt ieşiţi din cărţile pentru postul de prefect titular.

Doi pe-un balansoar

În timp ce şeful de cabinet al prefectului Bolojan, Dumitru Ţiplea, îşi exprimă îndoiala funcţionalităţii unei Prefecturi conduse de doi şefi, şefa Serviciului Juridic, Alice Lupeş, spune că, teoretic, e posibil. „Dacă nu e numit nici unul, se poate ca cei doi să conducă în tandem, prin completarea fişei postului. Se face o delegare de atribuţii, însă fişa postului trebuie aprobată tot la nivel central”, ne-a declarat Lupeş.

Întrebat ce variante sunt pentru funcţia de prefect, Popa a spus: „Să fie unul bun”, evitând să dea alte detalii.
În contextul ieşirii PD de la guvernare, l-am întrebat pe Cornel Popa dacă sunt ameninţate posturile directorilor de instituţii deconcentrate ce provin din rândul PD. Vor fi „zburaţi” pediştii? Popa: „Bineînţeles că nu vor fi! Îmi doresc să nu se poată povesti că a început vânătoarea de vrăjitoare. Însă îi asigur pe cei care nu-şi fac treaba că indiferent de culoarea politică, nu pot dormi aşa de liniştiţi. Le urez însă Sărbători fericite tuturor pediştilor şi mai ales liberalilor”.

Ce zic (sub)prefecţii?

„Înaltul funcţionar public trebuie să-şi facă treaba în orice funcţie ar fi. De aceea s-a şi cerut depolitizarea funcţiei. Ca funcţionar public, oriunde eşti trebuie să-ţi faci datoria”, a comentat Traian Abrudan plecarea lui Bolojan la Guvern.

În schimb, Todor a avut un discurs diferit: „Bihorul a pierdut un om muncitor, ce a avut rezultate, şi a câştigat Guvernul, deoarece Bolojan e un om plin de iniţiativă şi ştie ce vrea. Un ochi e bucuros că Guvernul are acum o personalitate pricepută, în poziţie-cheie, dar celălalt ochi îmi plânge pentru că a plecat un om ce a făcut multe pentru judeţul nostru”, a mărturisit Todor.

Calin Corpas16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor