Doi studenţi de la Facultatea de Arte, recital de pian la Filarmonică

De Alexandru Guiaș
Doi studenţi de la Facultatea de Arte, recital de pian la Filarmonică
Facultatea de Arte din cadrul Universității din Oradea îi invită pe orădenii melomani la un recital de pian susținut de Violeta Camelia Matei și Ana Ruth Maior.

Cele două sunt studente ale Universității din Oradea de la Departamentul de Muzică, clasa de pian a conf. univ. dr. Jambor Elisabeta, vor concerta azi de la ora 19:00 în sala Enescu-Bartok a Filarmonicii de Stat Oradea. Programul concertului cuprinde piese pentru pian solo. Cele două protagoniste vor prezenta câte o lucrare reprezentativă din creația compozitorului Johann Sebastian Bach, urmate de Fantezia în fa minor op. 49 de Frederic Chopin, Sonetul 104 după Petrarca de Franz Liszt, Sarabanda din Suita op. 10 în Re major de George Enescu și Sonata a 3-a de Sergei Prokofiev. Programul va dura o oră, iar biletele se găsesc la casieria Filarmonicii de Stat din Oradea la prețul de 10 lei/bilet.

Despre artişti

Violeta Camelia Matei este masterand în anul I la programul de studii Vocal și Instrumental în Arta Muzicală Camerală, doctorand al Universitatii de Arte “George Enescu’’ din Iași, iar Ana Ruth Maior este studentă în anul al IV-lea la specializarea pian. De patru ani lucrează împreună formând un duo pianistic, formație de muzică de cameră cu care au obținut premiul I în 2014 și premiul doi în 2015 la concursul “Duo Pianistic” organizat de Academia de Muzica “G. Dima” din Cluj-Napoca. Au susținut trei concerte în Ungaria, la Facultatea de Muzică a Universității din Debrecen și două concerte la Capela Universității Emanuel din Oradea. Camelia Matei a luat premiul al III-lea și premiul special al Concursului „Piano Artis” din 2015 și a fost în Italia cu un grup de studenți invitați de Kiwanis Italia, participând la câteva concerte. Ana Ruth Maior a participat la cursuri de măiestrie de clavecin și orga cu Erich Turk și Gardonyi Zsolt. Amândouă au participat la cursuri de măiestrie cu profesorii: Pless Attila (Ungaria), Carmen Daniela Gililova (Germania), Laura Cattano (Italia) și Viniciu Moroianu de la Universitatea Națională de Muzică din București.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !