Doi turiști au ajuns la spital cu intoxicații

De Otilia Șandor și Costel Demian
Reactualizat la:
2Comentarii
Doi turiști au ajuns la spital cu intoxicații
Trei persoane cazate la un hotel din Băile 1 Mai au acuzat stări de disconfort, două au fost transportate la spital.

Două persoane au ajuns luni seara la secția de infecțioase a Spitalului Gavril Curteanu din Oradea, la recomandarea medicului din cadrul unității de cazare. Cele două persoane, un bărbat (80 ani) și o femeie (56 ani), erau cazate la o unitate de hotelieră din Băile 1 Mai și în cursul zilei de luni s-au simțit rău, au avut stare de disconfort și semne de enterocolită (diaree, stări de vomă etc).

Anchetă ca la carte

Marți, directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică Bihor, doctor Zoia Bitea a confirmat că cei doi oameni sunt internați la secția de infecțioase de la Curteanu și că au forme ușoare spre medii de enterocolită. Doctorița Bitea ne-a spus că epidemiologi de la DSP au demarat ancheta în spital pentru a afla cauzele exacte ale îmbolnăvirii celor doi pacienți. La prânz, doctorii de la DSP încă derulau ancheta medicală. Dr. Bitea a declarat pentru Jurnal bihorean şi bihon.ro că ambii pacienţi se simt mai bine, că se acordă atenţie mare octogenarului, fiindcă din pricina vârstei pot interveni şi alte probleme de sănătate. Doctoriţa a detaliat că în astfel de cazuri DSP se interesează de forma clinică a bolii şi de modul în care pacienţii reacţionează la medicaţia acordată în primele ore.

Chiar dacă e vorba de doar doi pacienţi spitalizaţi, care nu sunt rude şi nu se ştie încă dacă există o relaţie de cauzalitate pentru simptomatologia lor, doctorii DSP Bihor au acţionat conform protocoalelor, pentru a nu apărea niciun fel de alte probleme.

Nu din hotel

Pacienta internată este din Timișoara și se afla la tratament în Băile 1 Mai. Femeia a declarat pentru Bihon.ro că era cazată la Hotel Ceres și că în cursul zilei de luni s-a adresat unuia dintre medicii hotelului deoarece s-a simțit rău și a avut peste 10 scaune. Doctorul i-a recomandat, atât femeii cât și unui bărbat, să fie transportați la spital pentru investigații amănunțite. Cei doi au fost duși cu Ambulanța la Spitalul Gavril Curteanu unde sunt încă internați sub atenta supraveghere a cadrelor medicale.

„Imediat după ce am aflat de cele trei cazuri, ne-am autosesizat și am pus la dispoziția DSP Bihor alimentele care au fost consumate în cursul zilei de duminică. În momentul de față în hotel sunt cazate peste 400 de persoane, însă nimeni nu a mai acuzat până acum stări de greață și disconfort,” a declarat directorul economic de la Hotel Ceres, Mariana Vid, pentru Bihon.ro.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor