Doliu la Grupul Şcolar din Valea lui Mihai

3Comentarii
Doliu la Grupul Şcolar din Valea lui Mihai
Atât clasa sa cât şi colegii de an de la Grupul Şcolar din Valea lui Mihai vor să-l conducă pe ultimul drum pe fostul lor coleg care a intrat în moarte cerebrală în urma unui accident rutier petrecut vineri pe DN 19.  Video

„Luni ne-am adunat cu toţii, profesori şi elevi, într-un careu în curtea şcolii şi am ţinut un moment de reculegere în memoria sărmanului băiat. Era un coleg bun, astfel că mai multe clase şi-au manifestat dorinţa de a participa marţi la funeralii şi de a sprijini familia care a fost în stare de un gest deosebit de nobil. Le-am asigurat elevilor un autobuz pentru a merge până în satul băiatului”, ne-a declarat directoarea Grupului Şcolar Agricol, prof. Ştefania Anica Derşidan.

„A fost un elev silitor, prietenos şi iubit de colegi. Era primul care sărea să-şi ajute colegii când era nevoie. Toţi elevii sunt marcaţi de această tragedie”, a completat şi diriginta sa, prof. Cservid Beata.

„De obicei venea din Şimian cu autobuzul şcolii la ore. Doar vineri s-a nimerit să vină cu bicicleta, şi exact atunci s-a nimerit accidentul, cu puţin înainte să intre în curtea şcolii. Asta i-a fost soarta. Păcat, era un băiat care nu a supărat pe nimeni”, ne-a mai spus un coleg de şcoală.

„E primul caz de acest fel care ne-a afectat şcoala. Nu ne aşteptam la o aşa tragedie, mai cu seamă că în ultima perioadă vine în fiecare miercuri la şcoală poliţistul de proximitate Gabriel Sălăgean pentru a ţine ore de educaţie rutieră. Trebuie foarte multă atenţie cu adolescenţii, fiindcă sunt la vârsta când li se pare că lor nu li se poate întâmpla nimic rău”, mai observă directoarea Derşidan.

Suferinţă în tăcere

În Şimian, gospodăria e pe o ulicioară dosnică şi desfundată, şi se vede că părinţii au investit în creşterea a şapte copii, nu în ridicarea de etaje… Cu atât mai mult e de apreciat hotărârea părinţilor de a păstra tăcerea, respingând chiar şi ideea de a fi recompensaţi pentru gestul lor necondiţionat de a consimţi la transplantul organelor de la băiatul intrat în moarte cerebrală. „Aştept doar ca Poliţia să îşi facă datoria şi să ne spună şi nouă dacă toată vina a fost a băiatului, fiindcă până acum pe noi nu ne-a căutat nimeni. Altceva nu am de declarat acum”, ne-a spus ieri tatăl băiatului, înconjurat de copiii pe care îi ocroteşte din priviri.

Pelican cu girofaruri

În timp ce familia refuză să-şi facă glorie din gestul ei, Policlinica Pelican „a aterizat” neinvitată în mijlocul operaţiunii, cu riscul de a fi bănuită că ar fi urmărit publicitate colaterală.

Astfel, autospecialele cu girofar ale policlinicii private au ieşit în faţă atât la aterizarea, cât şi la decolarea specialiştilor în transplant veniţi la Oradea de la Bucureşti. Aceasta deşi serviciile de Ambulanţă şi SMURD Bihor aveau dotarea şi competenţa necesare.

Solicitat să explice această situaţie, dr. Hadrian Borcea, medic coordonator al SMURD Bihor şi al Secţiei UPU din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Oradea, ne-a declarat: „Într-adevăr, atât materialele sanitare cât şi chirurgii veniţi la Oradea au fost transportaţi de echipajele unei policlinici private. La astfel de cazuri este solicitată Ambulanţa sau SMURD-ul. S-a întâmplat să fim noi solicitaţi, însă deşi a mers la Aeroport, maşina noastră a rămas deoparte”.

Cristian Horgos3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor