Domeniul public, ţara nimănui?

2Comentarii
OEADEA – Pe domeniul public al Oradiei, acordul pentru tăierea de arbori este ferm şi în scris însă obligaţia replantării vine, verbal, doar ca sugestie. Deja clasicul caz al defrişării malului Crişului Repede pe porţiunea dintre podurile CFR şi Dacia pentru a fi apoi replantat de către Repcon cu … tuia care între timp s-au şi ofilit, este dublat, la scară mult mai mică pe Roman Ciorogariu.

Deranjată de arborii din faţa casei, o orădeancă a cerut Primăriei tăierea acestora. A primit acordul în scris pentru tăierea a doi arbori, nu pentru toaletarea unor crengi şi i s-a atras atenţia că este obligată la replantări, ne-a declarat Dan Gherdan, director adjunct pe probleme de mediu, în cadrul Direcţiei Tehnice. A doua zi după tăierea celor doi arbori, locul de pe domeniul public, plasat întâmplător în faţa unui bar, a fost betonat …

Verbal

„Există acordul Primăriei pentru tăiere dar condiţia de a replanta alţi arbori a fost impusă verbal, nu scris. Se vor face verificări la faţa locului şi dacă se constată că Roşu Maria, nu a respectat condiţia impusă, va fi sanctionată, dar numai în toamnă, după ce începe perioada de replantări. Acordul a fost dat în 31 mai, cand se încheiase perioada de plantări de primăvară, de acceea se aşteaptă până când începe cea de toamnă”, ne-a transmis Claudia Asloviciu, consilier la Compartimentul Protectia Mediului-Spatii Verzi, prin Serviciul Comunicare al Primăriei.

Coincidenţă sau nu, replantarea locului cu tuia s-a produs în chiar ziua în care Jb s-a interesat la Primărie despre situaţia de pe Roman Ciorogariu. „Se va sugera plantarea de pruni ornamentali, nu tuia, şi probabil că asta se va face în scris.„ , a venit, ulterior, o completaare din partea subalternei lui Gherdan.

Cristina Ghilea2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor