Domitian Ioan Pasca, medaliat cu argint la o expozitie internationala (P)

Reactualizat la:
3Comentarii
Domitian Ioan Pasca, medaliat cu argint la o expozitie internationala (P)
Domiţian Ioan Paşca, un tânăr din Șimleu Silvaniei, care locuiește și studiază în Oradea, a participat de curând la Expoziţia Internaţională de Inventică de la Kunshan, unde a fost medaliat cu argint pentru descoperirea unei compoziţii care poate fi folosită pentru tratarea cancerului.

Evenimentul s-a desfăşurat sub sloganul „Noi invenţii, noi tehnologii şi noi produse” şi a avut loc în Kunshan, China, fiind organizat de către Asociaţia Inventatorilor din China.

Tânărul a obţinut medalia de argint pentru invenţia cu titlul „Compoziţie farmaceutică cu efect antitumoral, antineoplazic, antiinflamator şi analgezic”.

Invenţia are la bază un complex proteic şi alte câteva substanţe active care acţionează asupra mai multor tipuri de cancer prin inhibarea dezvoltării de noi vase de sânge în ţesutul tumoral şi inducerea apoptozei în celula malignă.

Întrebat dacă preparatul este o invenţie ce ar putea fi un tratament care să salveze bolnavii de cancer, acesta s-a abţinut să-şi laude descoperirea, însă a recunoscut că acesta are proprietăţi puternic antitumorale şi ar putea fi utilizat cu succes în paralel cu tratamentul clasic, reducând reacţiile adverse ale acestuia şi totodată determinând o accentuare a intrării în remisie a bolii prin mecanismele antitumorale pe care compoziția le-a dovedit atât in vitro cât şi in vivo.

Domiţian Ioan Paşca studiază Chimia la Facultatea de Științe din cadrul Universității din Oradea, este membru al Asociaţiei Inventatorilor din România şi de asemenea a altor organizaţii de renume mondial, printre care: Societatea Americană de Oncologie Clinică şi Asociaţia Americană pentru Cercetarea Cancerului.


PopAndreiPhotographer-3067

IEIK este un eveniment care a debutat în 1988 şi are loc o dată la patru ani. Este unul dintre cele mai importante manifestări dedicate invenţiilor pe plan mondial şi cea mai mare platformă pentru activităţile internaţionale de schimb ale inventatorilor chinezi.

*** *** *** ***

Evoluţie fără inovare nu există, inovare fără invenţie şi invenţie fără inventator”. Plecăm de la acest slogan, cum citatul este denumit actual. Nu poţi crea ceva nou fără a transpira, fără somn, mereu cu ochi în patru şi receptiv la tot ce mişună în jurul tău. Aşa este şi tânărul, Domiţian Paşca, care a intrat în vârtejul cunoaşterii, al cercetării şi al creaţiei. Asemenea tuturor inventatorilor, creatori de nou, Domiţian Paşca caută să aducă un aport pentru semeni. Inventatorul nu creează pentru el, ci pentru societate. Trebuie să ai curaj de a lăsa în urma ta nepasărea multora, sfidarea şi chiar derâderea. În urmă cu un an, susnumitul a apelat la noi pentru a-l ajuta să breveteze o idee. Încet, această idee a prins conturul unui brevet de invenţie îndrăzneţ şi pentru a-i stimula viitorul am selectat invenţia pentru a fi prezentată la Expoziţia de invenţii de la KUNSHAN – China, alături de alţi 3.000 de expozanţi de pe toate continentele. Luptă acerbă, iar juriul internaţional, unde nu există relaţie sau „pile, şpagă”, ci cântărirea valorii a hotărât decernarea medaliei de argint. Un real succes pentru un tânăr la început de drum, de căutări şi de idealuri. Zilele trecute m-a sunat Domiţian Paşca şi mi-a spus că are deja alte idei cu care doreşte din nou să pornească spre alte confruntări. De asemenea tineri are nevoie România, care să poată ridica valorile locale acolo unde-şi au locul. Este o mândrie şi poate unii factori locali vor dori să sprijine iniţiativele lui şi ale altora.

 

A declarat Dr. Octavian Pleşa

Membru al Consiliului Executiv al Federaţiei Mondiale a Inventatorilor

Preşedintele Asociaţiei Inventatorilor din România3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor