Don Giovanni, la final de stagiune

Don Giovanni, la final de stagiune

Filarmonica de Stat din Oradea a ales să încheie această stagiune cu un spectacol de operă de înaltă ţinută, cu o distribuţie pe măsură şi cu un invitat special. Este vorba de tenorul Jose Concepcion (Spania). Filarmonica orădeană va trage cortina peste această stagiune joi, 17 iunie, de la ora 19:00. Orădenii au avut parte de o stagiune de excepţie, încununată de succese, cu invitaţi de marcă din ţară şi din străinătate.

Stagiunea de concerte 2009-2010 se va încheia cu spectacolul de operă „Don Giovanni”, de W. A. Mozart. Spectacolul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea şi va fi dirijat de maestrul Cristian Sandu.

Legendă spaniolă

„«Don Giovanni» este una dintre cele mai cunoscute opere a lui Mozart. Subiectul acestei opere este inspirat de o legendă spaniolă, apărută în Evul Mediu, despre Don Giovanni, un aventurier şi un mare cuceritor de femei. Căpătând popularitate în Europa, subiectul acestei legende a servit drept sursă de inspiraţie pentru un număr mare de poeţi şi compozitori. Printre aceştia se află şi Mozart, care fascinat de această veche legendă, nu se opune tentaţiei de a crea o operă, tragicomedie, în care subliniază îmbinarea tragicului cu comicul, a divinităţii cu pământescul, creând o dramaturgie de contrast, care i-a garantat succesul”, a informat Corneliu Cristea, directorul artistic al Filarmonicii din Oradea.

Sărbătoare

„Spectacolul este o colaborare între Filarmonică, Teatrul de Stat şi Şcoala «Francisc Hubic». «Don Giovanni» este o operă de o frumuseţe incredibilă. Sunt convins că spectacolul va fi o adevărată sărbătoare. De aceea, îi invit pe toţi orădenii să ia parte la acest eveniment”, a spus Todor Albert, directorul Filarmonicii din Oradea.

Biletele pentru spectacol se găsesc la casieria Filarmonicii, la preţul de 26 de lei. Pentru acest spectacol sunt valabile şi abonamentele. Cei care au abonamente sunt rugaţi să se prezinte în timp util la casieria Filarmonicii pentru rezervarea locurilor. Casieria este deschisă de luni până vineri, între orele 11 şi 15, iar joi şi între orele 17:30 – 21:00. În ziua spectacolului de operă (17 iunie) este valabil orarul 11-15, iar seara, înaintea spectacolului, se vor putea cumpăra bilete la Casa de Cultură.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !