Donaţie la Spitalul de Copii

Donaţie la Spitalul de Copii
ORADEA – De doi ani, un grup inimos de italieni din regiunea Veneto, ajută material o serie de instituţii spitaliceşti sau centre de plasament de la noi din ţară. Printre acestea se află şi Spitalul Clinic de CopiiDr. Gavril Curteanu” din Oradea care în aceste zile a primit pentru a doua oară o donaţie consistentă din partea voluntarilor italieni, constituiţi din anul 2005 în grupul „Gia lo Sai” (GLS).

Anul acesta, italienii au adus două transporturi: unul a ajuns luni şi care conţine medicamente, truse de perfuzie, instrumentar pentru chirurgie, altul urmând să ajungă vineri şi care va conţine hăinuţe şi lenjerie de pat.

„Acţiunile caritabile prin care se adună aceste donaţii sunt făcute în timpul lor liber. Iniţiativa porneşte din dorinţa de a ajuta cât mai mult instituţiile din ţară care au nevoie de astfel de ajutoare”, a declarat Raffaele La Pietra, patron italian stabilit de ani buni la Oradea, intermediarul acţiunii, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută azi la Spitalul de Copii şi la care au participat şi 10 din membrii grupului GLS.

Gesturile altruiste ale italienilor nu se opresc însă aici: în scurt timp un transport în valoare de 500.000 de euro, conţinând aparatură medicală va fi trimis la Oradea. Singura condiţie impusă de italieni este de a trimite măcar doi medici la specializare în Italia pentru a căpăta competenţa profesională în vederea folosirii acestei aparaturi.

 

Ajutor pentru un copil

Tot prin bunăvoinţa grupului italian, un băieţel de doar şase ani din Oradea va beneficia de o operaţie reparatorie la ureche, micuţul suferind de o malformaţie auriculară.

„Băieţelul va fi operat la Padova, şi întregul cost al intervenţiei, în valoare de 80.000 de euro, va fi suportat de membrii acestui grup”, a precizat Raffaele La Pietra. Italienii s-au mai remarcat şi prin alte acţiuni caritabile: consult oftalmologic gratuit la peste 25.000 de orădeni, în colaborare cu clubul Lions, acţiune în care s-au oferit tot gratuit şi ochelarii, donaţii la cămine de bătrâni sau instituţii spitaliceşti. Iniţiativa lăudabilă a italienilor a fost determinată de impactul puternic pe care l-au avut imaginile din orfelinate asupra unuia dintre iniţiatorii grupului GLS şi care a început aceste acţiuni caritabile în urmă cu 17 ani.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !