Donaţie pentru Centrul de Sănătate

Donaţie pentru Centrul de Sănătate
Călan – În urma semnalului de alarmă tras de cotidianul Cuvântul Liber, prin care arătam că Centrul de Sănătate Călan ar putea pierde 500.000 lei pentru că nu deţine un aparat pentru analizele de sânge, situaţia s-a rezolvat prin intervenţia Asociaţiei Umanitare „Monique şi Evelinne”, condusă de dr. Elena Dobrei. Centrul de Sănătate din oraşul Călan va primi, sub formă de donaţie, un aparat de hematologie.

„Fără acest aparat, care costă aproximativ 30.000 lei, Centrul de Sănătate ar pierde 500.000 lei din sumele alocate în cadrul programului naţional de evaluare a stării de sănătate”, declara, acum o lună, primarul oraşului Călan, Adrian Iovănesc.


Soluţia a venit din partea asociaţiei umanitare „Monique şi Evelinne” din Călan, care se află în contact de cinci ani cu organizaţia „Medicii dincolo de frontiere” (MEDAF), cu sediul la Strasbourg.

„Când am auzit că nu există acest aparat, am apelat la partenerii noştri. Au promis că vor achiziţiona echipamentul medical care costă 7500 de euro. Am solicitat ca acesta să aibă asigurată partea de service şi garanţie în România”, a declarat preşedintele asociaţiei, consilierul judeţean dr. Elena Dobrei.

Aparatul pentru analizele de sânge va sosi la Centrul de Sănătate Călan spre jumătatea lunii decembrie.

Mihai Stan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase