Donaţii în paturi olandeze

1Comentariu
Donaţii în paturi olandeze
Un tir plin cu paturi de spital din Olanda a ajuns sâmbătă la amiază, în curtea Staţionarului I de la Spitalul Judeţean din Oradea.

Cele 42 de paturi aduse fac parte dintr-un lot de circa 600 de paturi care vor fi donate de la diverse spitale din Olanda, prin fundaţia Maica Tereza. Această fundaţie ajută de câţiva ani atât mai multe spitale din Bihor, printre care Spitalul din Aleşd şi Spitalul Judeţean, unde a mai fost adusă, ca donaţie, şi aparatură medicală.

Vechituri

Zeci de paturi, saltele, frigidere, noptiere vechi şi soioase au fost deja scoase din saloane şi adunate în curtea unităţii sanitare de pe str. Gheorghe Doja, pentru ca cele noi, olandeze, să le ia locul. Reprezentanta fundaţiei Maica Tereza a declarat că paturile sunt în stare bună.

Spitalul Judeţean se află în proces de modernizare, proces care însă nu depinde doar de abilităţile manageriale ale dr. Florin Bodog, ci de sprijinul Ministerului Sănătăţii şi, de acum încolo (în vederea descentralizării), suportul pe care îl va da sau nu Consiliul Judeţean. Dacă la Staţionar I, de pe str. Ghe. Doja, condiţiile sunt acceptabile, la Staţionar II, situat vizavi de Magazinul Crişul, condiţiile de cazare sunt încă înfiorătoare. Managerul intenţionează să evacueze clădirea Staţionarului II şi să comaseze toată activitatea spitalicească în Staţionar I. În acest fel, cei mai bolnavi dintre cei internaţi la secţia de oncologie adulţi ar avea şanse să fie trataţi în condiţii cât de cât mai umane. La actuala secţie de oncologie din Staţionarul II, bolnavii stau în curent, mobila e stricată, pereţii decojiţi, băile arată ca cele comunale, iar medicii consultă în condiţii improprii. Fostul şef al secţiei de oncologie, dr. Lucia Milian, care s-a zbătut ani de zile să obţină finanţare pentru acoperiş, pentru schimbarea instalaţiei de încălzire etc, nu a mai continuat să lupte cu morile de vânt şi a plecat în străinătate.

Doctoriţa lucrează pentru câteva mii de euro şi are în îngrijire doar opt bolnavi, nu 50 – 100 câţi avea aici de îngrijit.
Deficienţele din spitalele de stat au fost sesizate şi de reprezentanta fundaţiei Maria, care a opinat că în România mai e nevoie de ajutoare de afară (sub formă de donaţii) încă circa 20 de ani de acum încolo.

O.Ş.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor