Doresc să angajeze tineri competenţi

1Comentariu
ORADEA – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor (DGASPC) va pune la bătaie, în luna februarie, mai multe locuri de muncă pentru tinerii absovenţi de facultate din domeniul social.

„Vrem să atragem cât mai mulţi tineri motivaţi şi competenţi, pe posturi de asistenţi sociali, psihologi şi aşa mai departe. Credem că e o şansă bună pentru ei să se perfecţioneze şi să se afirme”, a precizat Koncsek Vandai Zita, director executiv al DGASPC. Tinerii care vor fi selectaţi vor avea şansa de a lucra într-un cadru modern, şi anume la Complexul de servicii comunitare pentru protecţia copilului şi suport familial „Plopii fără soţ”, ce îşi va începe activitatea la 1 martie.

Training cu belgienii
Noii angajaţi vor beneficia, la început, de cursuri de perfecţionare ţinute de partenerii belgieni. „Sper că vom găsi tineri care să dorească să lucreze cu noi. Vrem ca acest complex să devină pe viitor accesibil tuturor familiilor şi tuturor copiilor care au nevoie de serviciile puse la dispoziţie aici”, a declarat Patrick Bellinck, vicepreşedintele filialei orădene a Fundaţiei VZW.

Organigrama complexului de servicii va fi propusă spre aprobare Consiliului Judeţean Bihor la sfârşitul lunii ianuarie, urmând ca în februarie să aibă loc concursurile pentru angajarea de personal. Complexul va fi organizat în patru centre: centrul de consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii, centrul de primire în regim de urgenţă pentru copilul abuzat, exploatat şi neglijat, ce vor funcţiona în clădirile noi, centrul maternal şi centrul de tranzit, care vor funcţiona în locaţiile deja existente.

Ultimele finisări
Complexul este alcătuit din patru clădiri, situate departe de zgomotul oraşului, în cartierul Oncea. „E cam izolat şi drumul nu e asfaltat, dar nu e chiar aşa de departe de staţia de autobuz. Pe viitor, din câte ştim, vor fi şi câteva blocuri aici”, a adăugat Koncsek Zita. Chiar dacă greu accesibilă, zona este una liniştită, iar cele patru clădiri au o structură modernă, cu toate dotările necesare unui asemenea complex. Lucrările sunt pe ultima sută de metri.

Complexul a fost realizat în cadrul unui proiect-pilot, alături de partenerii belgieni de la Fundaţia VZW şi Asociaţia Solid, necesitând o investiţie de 1,1 milioane euro. Scopul urmărit de iniţiatori este acela de a preveni separarea copilului de familie, de a proteja copilul prin reducerea crizelor şi dificultăţilor psihosociale cu care se confruntă familiile, prin intervenţii pentru întărirea relaţiilor familiale. Inaugurarea va avea loc în 1 martie.

Monica Mateiu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor