Dosarele securitatii ajung la teatru

De S.P.D.
Dosarele securitatii ajung la teatru
Vineri, 17 februarie, de la ora 19, în studioul special amenajat pe scena mare a Teatrului Maghiar din Timişoara va avea loc un inedit spectacol: „X milimetri din Y kilometri” de Gianina Cărbunariu.

„Artiștii care fac parte din echipa artistică a proiectului aveau în 1989 între 8 și 11 ani. Analizând împreună materialele adunate în timpul perioadei de documentare în arhiva CNSAS, primele lor întrebări au fost: sunt dosarele Securității documente ce i-ar putea ajuta sa descifreze trecutul? Sunt un adevăr parțial? o maculatură? o bombă care ar putea exploda în fiecare moment? Câtă ficțiune și câtă realitate? (…) Cei X milimetri aleși din cei Y kilometri de dosare sunt 10 pagini din dosarul scriitorului Dorin Tudoran, publicat de acesta cu titlul Eu, fiul lor. Dosar de Securitate. Scenariul spectacolului este stenograma unei discuții ce a avut loc în 1985 la Comitetul Municipal de Partid București”, se arată în sinopsis.

,,Nu <<reconstituirea>> ne-a interesat, ci exercițiul de a înțelege felul în care a funcționat acest mecanism absurd al mixării realității cu ficțiunea, precum și felul în care trecutul recent, insuficient cunoscut, devine, luând desigur alte forme, prezentul pe care îl trăim” , precizează Gianina Cărbunariu. Spectacolul este o producţie Colectiv A, iar distribuția îi cuprinde pe Toma Dănila, Paula Gherghe, Mădălina Ghițescu, Rolando Matsangos. Prețul unui bilet întreg este de 15 lei, iar cu reducere pentru studenți şi elevi 7,5 lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !