Dosarele X în piaţa Devei

7Comentarii
Dosarele X în piaţa Devei
DEVA – Un consilier local din Deva acuză conducerea Primăriei Deva că încearcă să ascundă adevărul referitor la destinaţia materialelor rezultate din demolarea pieţei agroalimentare din municipiu.

Vasile Ţonea susţine că are informaţii că materialele respective au ajuns în posesia unui consilier local. „Nu pot să-i spun numele, pentru că vreau să fac verificări şi să nu cad în capcana acuzaţiilor gratuite. Tot ce pot să spun e că am făcut o cerere, adresată Primăriei Deva, prin care solicitam să mi se spună ce s-a întâmplat cu acele materiale. Deşi termenul legal de 30 de zile a trecut, nu am primit nici un răspuns. Aceasta întârziere, pare însă să-mi confirme bănuielile”, a declarat Vasile Ţonea pentru HUNEDOARA EXPRES. Acesta a adăugat că, potrivit legii, resturile rezultate din demolarea pieţei trebuiau inventariate, urmând ca apoi, o comisie să le valorifice, iar banii să intre în bugetul local. „Tocmai pentru că e vorba despre bani publici am făcut aceste demersuri şi am solicitat o situaţie clară”, a mai spus Ţonea.

Există, dar lipsesc cu desăvârşire
Contactat de HUNEDOARA EXPRES, viceprimarul municipiului Deva, Ioan Inişconi, a declarat că este la curent cu acuzaţiile aduse de consilierul Vasile Ţonea. „Eu am discutat cu domnul Ţonea după ce, şi la mine şi la dânsul, s-au prezentat mai multe persoane care ne-au informat că materialele rezultate din demolarea pieţei se află acasă la un consilier local din PNL. Domnul Ţonea a cerut explicaţii în Consiliul Local, iar primarul Mircia Muntean a declarat că materialele se află la SPIGM. Problema e că nimeni nu le-a văzut acolo”, a afirmat Ioan Inişconi. Acesta a adăugat că dacă nu se dă un răspuns clar la solicitarea consilierului PSD, va solicita personal organele de cercetare penală. „Voi sesiza Poliţia şi Parchetul dacă materialele nu apar. Nu este normal ce se întâmplă, dacă ar fi totul în regulă nu s-ar ascunde nimic”, a mai spus viceprimarul devean.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor