Două case construite într-o săptămână

3Comentarii
BEIUS – Pentru al cincilea an consecutiv, elevi şi dascăli de la şcoala Wesley College din Dublin (Irlanda) petrec Paştele în Bihor, ajutând la construirea de locuinţe pentru familii nevoiaşe. Grupul de 41 de irlandezi – 32 de elevi însoţiţi de 9 profesori – au sosit duminică la Beiuş pentru a ridica două locuinţe.

Din 2003 încoace, peste 100 de elevi şi profesori de la Wesley College au lucrat ca voluntari pe şantierul Habitat pentru Umanitate. Cinci case au fost construite, două apartamente renovate şi fundaţiile pentru mai multe locuinţe realizate împreună. Toate acestea se datorează în primul rând reverendului Nigel Mackey, care-i însoţeşte an de an pe tineri şi care a pus mult suflet şi multă muncă în realizarea acestei acţiuni de binefacere.

Alături de irlandezi

11 elevi de la Grupul Şcolar „Ioan Ciordaş” din Beiuş, împreună cu profesorul Pavel Benţa, li s-au alăturat irlandezilor şi au ajutat la acoperirea cu ţiglă a celor două case. „A fost minunat! Mă bucur că am venit şi abia aştept să mai apară şi alte ocazii. Cu siguranţă o să revin pe şantierul Habitat pentru că m-am simţit excelent şi a fost distractiv să lucrez alături de colegii noştri irlandezi”, mărturiseşte Crina, elevă. „Mi-aş dori ca şi la noi să se organizeze astfel de acţiuni de voluntariat, pentru că te simţi foarte bine când vezi că ceea ce faci chiar ajută la schimbarea în bine a vieţii unor oameni”, adaugă colega ei Irina.

Plăcinte pentru elevi

Marţi, familiile Coş şi Morgovan, beneficiarele locuinţelor de Paşte de anul trecut, construite tot de elevii de la „Wesley College”, le-au pregătit o surpriză voluntarilor. Au făcut împreună plăcinte, gogoşi şi prăjituri pentru tinerii voluntari, care s-au bucurat foarte mult de surpriză. Miercuri, Geta Heredea, prima beneficiară a unei locuinţe Habitat construită în Mizieş, în Săptămâna Mare a anului 2004, a venit şi ea cu două coşuri mari pline cu plăcinte. „Eu le-am adus şi anul trecut plăcinte şi am văzut ce mult le-au plăcut. Pentru că n-am altceva ce să le dau, ca să-mi arăt recunoştinţa pentru binele pe care l-au făcut familiei mele, atâta vreme cât sunt încă în puteri, o să le aduc în fiecare an plăcinte”, spune Geta.

Este deja o tradiţie veche de opt ani construirea unor case în preajma Sfintelor Sărbători ale Învierii Domnului. Cele două de anul acesta vor fi inaugurate mâine.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor