Două case noi de Paşti

ORADEA – Vinerea Mare au fost sfinţite şi date în folosinţă cele două case Habitat construite în Săptămâna Patimilor de 41 de voluntari irlandezi de la Wesley College. Elevi şi cadre didactice de la şcoala din Dublin vin din 2003 încoace în Bihor, cu scopul de a construi case pentru familii nevoiaşe.

„Sunt bucuros să revin în această minunată comunitate pentru a cincea oară şi mă bucur să văd cum şi datorită efortului nostru copiii de aici au crescut mari şi sănătoşi în locuinţele decente construite împreună cu Habitat. Chiar dacă tinerii care ne însoţesc studiază în şcoală materii teoretice, aici au muncit mult şi au reuşit să finalizeze cele două case aşa cum ne-am propus în această săptămână. Acum sunt foarte bucuroşi pentru reuşita lor.”, a declarat Nigel Mackey conducătorul grupului de voluntari.

Ceremonia de înmânare a cheilor locuinţelor a început cu sfinţirea celor două locuinţe. Pe fiecare casă a fost fixată apoi o plachetă care să amintească de eveniment. Au fost ţinute cuvântări într-o atmosferă caldă, emoţionantă, de adevărată sărbătoare.

„Doresc să le mulţumesc acestor tineri deosebiţi care au lucrat exemplar, cot la cot cu noi. Sunt de-a dreptul impresionat de ceea ce au reuşit să facă. Mă voi ruga bunului Dumnezeu să le răsplătească înzecit pentru marea bucurie pe care au făcut-o familiei mele, iar casa noastră va fi de acum înainte şi a lor”, a spus cu mare emoţie Ionuţ Gavra, unul dintre beneficiari.

„Cinste părinţilor voştri, profesorilor şi şcolii voastre care v-au educat astfel! Sunteţi cu adevărat un exemplu demn de urmat. Mi-aş dori ca la vârsta voastră să fi făcut şi eu la fel, însă din păcate n-am făcut-o până n-am aflat de Habitat. Sper ca măcar fetiţa mea când va mai creşte să va aibă drept model pentru că sunteţi cu adevărat deosebiţi!”, a declarat vădit marcat de eveniment Cristian Cabău, un alt beneficiar.

Au fost apoi înmânate celor două familii cheile, Biblia şi câte un buchet de flori de către tineri din grupul de voluntari irlandezi.

La ridicarea celor două case, voluntarii irlandezi au fost ajutaţi de 11 elevi de la Grupul Şcolar „Ioan Ciordaş”.

Zoltan Pengo0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase