Două generaţii – un Moş Crăciun

Două generaţii – un Moş Crăciun
ORADEA - Fundaţia Ruhama a adus zâmbetul pe buzele a zeci de vârstnici, beneficiari ai serviciilor fundaţiei, în cadrul unui eveniment intitulat „Două Generaţii – Un Moş Crăciun”. Totodată, au fost premiate cinci personalităţi care au contribuit semnificativ la dezvoltarea judeţului.

Cei cinci au fost nominalizaţi de primarii localităţilor Batăr, Ciumeghiu, Salonta, Pietroasa şi Oradea. Diplomele celor cinci merituoşi au fost înmânate de Emilia Marian, directoare adjunctă la Direcţia de Muncă şi Servicii Sociale.

Au fost premiaţi, pe rând: Traian Curta, minerul care a descoperit Peştera Urşilor din satul Chişcău, comuna Pietroasa, Endre Danielisz, care a activat în îvăţământ, îndeplinind apoi funcţia de director al Muzeului „Arany Janos”, autor a 25 de opere, Geza Dukret, editorul colecţiei Partium, unde este şi redactor-şef, organizator a 13 tabere de tineret pentru protejarea monumentelor şi fondator al unor asociaţii civile care se ocupă cu istoria locală, Ioan Roxin, veteran de război cu rezultate deosebite în eliberarea municipiului Oradea şi Nicolae Corneliu Lazăr, medic generalist din Batăr. La eveniment au fost prezenţi doar primii trei.

Colinde şi cadouri

După înmânarea premiilor, copiii Centrului de zi din Rontău i-au colindat pe cei prezenţi în sală. După ce invitaţii au ascultat cu plăcere cântecele micuţilor, s-a trecut la împărţirea cadourilor. Pentru cei prezenţi în sală, memebrii Ruhama au împărţit zeci de pachete cu alimente.

„Dacă până în 2007, am reuşit să facem această acţiune pentru vârstnicii din Oradea, acum am reuşit să o facem şi pentru cei din judeţ. Pentru beneficiarii noştri care nu pot fi aici, studenţii de la Universitatea de stat şi de la Universitatea Emanuel s-au oferit ca voluntari să îi colinde la domiciliu şi să le împartă cadourile”, spune Tina Daragiu, director executiv al Fundaţiei Ruhama.

Beneficiarii s-au bucurat de colindele copiilor dar şi de pachetele pregătite cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean. „Eu am beneficiat de consultanţă prin ei. Fie pentru sănătate, fie pentru depresia bătrâneţii, am avut cu ei discuţii şi ne-am împărtăşit părerile, mi-au adus multă energie pozitivă.

A însemnat foarte mult pentru mine faptul că i-am putut vedea. Mă preocupă mereu ce face societatea şi mă bucur că sunt oameni care au asemenea iniţiative”, mărturiseşte Maria Sabău, în vârstă de 75 de ani. „Eu beneficiez, cam de doi ani jumătate, de serviciile de curăţenie, dar ne-a ajutat foarte mult şi când trăia soţul meu, care era persoană cu handicap”, susţine Maria Elthes.

În prezent, Ruhama asistă la domiciliu nu mai puţin de 85 de beneficiari, fie prin servicii medicale, de igienă sau de kinetoterapie, fie prin efectuarea cumpărăturilor sau plăţilor administrative. Cei ce doresc să beneficieze de serviciile fundaţiei, pot apela numărul 0259/479 454.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !