Doua olimpiade nationale la Oradea

Reactualizat la:
Doua olimpiade nationale la Oradea
Olimpiada naţională de matematică şi olimpiada naţională de religie evanghelică se desfăşoară în aceste zile la Oradea.

Prima olimpiada are loc la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, în perioada 17-22 aprilie, iar cea de a doua, la Liceul Teologic Penticostal „Betel”, în intervalul 18 – 20 aprilie.

Festivitatea de deschidere la Olimpiada Naţionala de Matematică a avut loc duminică seara, la Hotel Padiş, din Băile Felix. Luni, la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, cei peste 550 de elevi din România şi Republica Moldova au susţinut prima proba de concurs.

Tot luni, reprezentanţii Microsoft le-au prezentat olimpicilor şi profesorilor care i-au însoţit un soft educaţional în domeniul matematicii. Pe lângă examenul propriu-zis, elevii vor mai susţine miercuri, 20 aprilie, de la ora 10:00, o probă de baraj pentru selectarea lotului naţional care va reprezenta ţara noastră la competiţiile internaţionale de matematică.

Rezultatele la olimpiada de matematică vor fi afişaze marti, de la ora 14:30, la Hotel Padiş din Felix şi la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”. Contestaţiile se pot depune între orele 15:00 şi 16:00, la Colegiul Emanuil Gojdu. Acestea vor fi soluţionate între orele 16:00 şi 20:00, iar rezultatele finale vor fi afişate la ora 23:00, la Hotel Padiş. În intervalul orar 16:00 – 20:00, olimpicii se pot înscrie la concursul Universităţii din Oradea, intitulat „Gheorghe S. Nadiu”. Competiţia se va desfăşura concomitent cu proba de baraj, între miercuri, 20 aprilie, între orele 10 şi 14 la Colegiul Emanuil Gojdu. Elevii vor afla rezultatele finale ale celor două concursuri la ora 21:30.

La olimpiada de matematica va avea loc şi o etapă interviu, organizată de Ecole Polytehnique France. Aceştia vor oferi o bursă de studii la Ecole Polytehnique din Franţa.

Înscrierile la interviul pentru premiul „Poincare” se pot face marti, între orele 16:00 şi 20:00. Interviul pentru premiul IPoincare va avea loc miercuri, între orele 17:00 – 18:00.

Festivitatea de premiere este programată pentru joi, 21 aprilie, între orele 10:00 şi 12:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea.

Olimpiada naţională la religie

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naţionale de Religie – Alianţa Evanghelică din România a avut loc luni la Biserica Penticostală din Oncea.

Proba scrisă are loc marti, de la ora 9:00, la Liceul Betel, iar festivitatea de premiere se va desfăşura miercuri, 20 aprilie, de la ora 13:00, la Biserica Penticostală din Oncea.

La această olimpiada participă 51 de elevi din 10 judeţe: Arad, Bihor, Bucureşti, Caraş-Severin, Cluj, Iaşi, Timiş, Sibiu, Suceava, Vaslui, la care se adaugă profesorii însoţioriri şi membrii Comisiei Naţioanale de Evaluare şi Organizare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !