Două ore de grevă în şcoli

Două ore de grevă în şcoli
Miercuri, timp de doua ore, activitatea didactica va înceta în toate unitatile scolare, motivul fiind greva de avertisment la care participa majoritatea cadrelor didactice. Toate cursurile vor fi întrerupte între orele 11:00-13:00.

Între orele 11:00 si 13:00 cadrele didactice vor fi prezente la scoala, dar nu îsi vor tine cursurile, ci doar vor supraveghea elevii. Sindicalistii din învatamânt solicita Guvernului alocarea prin Legea bugetului de stat pe anul 2006 a unui procent de 6% din PIB de la bugetul de stat pentru învatamânt, elaborarea proiectului Legii salarizarii în sistemul bugetar, prin care salariile personalului din învatamânt sa se dubleze pâna la data de 1 ianuarie 2007, negocierea strategiei de descentralizare a învatamântului preuniversitar cu federatiile sindicale reprezentative din învatamânt si legiferarea proiectului. Solidaritate


Uniunea Studentilor (USR) s-a aliat federatiilor sindicale din învatamânt, participând azi la greva de avertisment. Prin aceasta actiune de protest, USR solicita rectificarea bugetara urgenta, în asa fel încât subventia pentru camin sa creasca la 965.000 lei ROL, dotarea cu mobilier a celor 16 camine aflate în procesul de reabilitare, precum si monitorizarea atenta a lucrarilor efectuate la acestea, decontarea conform legii a abonamentelor pentru transportul local în toate centrele universitare, consultarea cu Ministerul Educatiei si Cercetarii a federatiilor nationale studentesti în privinta proiectelor de lege care sunt destinate studentilor, prezenta reprezentantilor USR în Agentia Româna de Asigurare a Calitatii Învatamântului Superior în conformitate cu protocolul încheiat cu MEC si alocarea a 6% din PIB pentru învatamânt pentru anul 2006.

În cazul în care nici de data aceasta nu vor fi ascultati, liderii sindicali au amenintat ca vor declansa greva de 1-2 zile, iar daca nici în urma acesteia nu li se va raspunde solicitarilor, vor declansa greva generala pe termen nelimitat, pâna la rezolvarea revendicarilor.

Ioana Iuhas