Două persoane din Neamţ au murit într-un accident

Două persoane din Neamţ au murit într-un accident
Un mecanic de locomotivă şi un angajat al societăţii Heidelberg din judeţul Neamţ şi-au pierdut viaţa, astăzi, într-un accident feroviar petrecut în curtea societăţii.

Potrivit autorităţilor judeţene, un tren, cu trei persoane la bord, care transporta piatră din cariera de la Bicaz la societatea Heidelberg, s-a ciocnit cu un alt tren care staţiona în curtea firmei nemţene şi în care nu se afla nicio persoană, potrivit NewsIn.

“S-a constatat, din verificările preliminare, că robinetul de frână de la locomotivă, care trăgea 22 de vagoane încărcate cu piatră, nu a acţionat. În locomotivă erau trei persoane, din care două au decedat. Se aşteaptă o echipă de specialişti în accidente feroviare, de la Iaşi, pentru a verifica din punct de vedere tehnic incidentul. Pot să vă spun însă că angajatul societăţii, care din păcate şi-a pierdut viaţa, nu avea ce să caute în locomotivă”, a declarat, prefectul de Neamţ, Toader Mocanu.

Acesta a precizat că mecanicul de locomotivă a realizat că frânele nu funcţionează după 100 metri parcurşi dinspre carieră, impactul cu trenul care staţiona nemaiputând fi evitat.

“Cauzele pentru care frâna nu a funcţionat sunt multiple şi nu pot fi stabilite fără expertiza specialiştilor. În acest caz, Inspectoratul Teritorial în Muncă a demarat o anchetă”, a mai spus prefectul Mocanu.

Reprezentanţii CFR Infrastructură au declarat că nu pot demara o anchetă deoarece este vorba de o linie ferată industrială privată.

“ITM va conduce ancheta oficială, în cele din urmă e vorba de un accident de muncă. Atât locomotiva cât şi vagoanele aparţin unei firme private, iar noi putem interveni ca şi consultanţi, însă doar dacă ni se solicită acest lucru. Accidentul s-a petrecut în curtea societăţii şi este vorba de o linie industrială privată”, a precizat directorul Regionalei CFR Infrastructură, Cristian Ghibul.

Potrivit acestuia, trenul aparţine firmei bucureştene Unicum Tranzit, societate care are un contract de transport marfă cu firma Heidelberg.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase