Două tone de hărţi

1Comentariu
Două tone de hărţi
Deva – Funcţionarii APIA Hunedoara verifică în această perioadă corectitudinea ortofotoplanurilor defalcate pentru a le putea înmâna producătorilor agricoli, care vor veni de luna viitoare să depună cereri în vederea acordării plăţilor directe pe unitatea de suprafaţă cultivată.

„Numărul exact al acestor hărţi cu blocurile fizice de teren este foarte mare. Greutatea cumulată este de circa două tone. Atât cântăreşte volumul de hârtie pe care au fost imprimate”, spune Roman Farca, directorul APIA Hunedoara.

Agricultorii hunedoreni pot beneficia de plăţi directe pe suprafaţa de teren cultivată, în sumă de circa 50 de euro. Aceasta se acordă celor care utilizează terenul. Cererile se depun în perioada 1 martie – 15 mai, iar plata se va face în trimestrul al IV-lea al anului.

Unde depun cererea?

Producătorul agricol care cultivă până în 50 de hectare va depune cererea la Centrele Locale APIA, unde se vor deplasa pe baza unei invitaţii ce va fi primită acasă şi în care se va preciza ora şi data planificată. Producătorii care au peste 50 de hectare de teren cultivat se vor adresa Sucursalei Judeţene APIA.

„Fiecare fermier invitat la Centrul Local APIA, va primi o cerere, hărţile cu blocurile fizice şi un bilet cu blocurile fizice identificate de solicitant în Registrul Fermelor. Solicitantul va completa cererea, va contura parcela în blocul fizic şi va declara culturile agricole ce urmează a fi înfiinţate până la 31 mai. Cererile vor fi verificate şi înregistrate într-o bază de date”, a declarat Roman Farca, directorul APIA Hunedoara.

Condiţii şi penalizări
Depunerea cu întârziere a cererii (până la 11 iunie) va determina o reducere cu 1%/zi lucrătoare a sumei pe care fermierul are dreptul să o primească. Fermierul nu va fi sancţionat pentru cazurile de forţă majoră cu condiţia informării APIA în termen de 10 zile lucrătoare. Agricultorii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, printre care: să exploateze un teren agricol în suprafaţă de cel puţin 1 ha format din parcele agricole de minim 0,30 ha, să respecte bunele condiţii agricole şi de mediu (să nu cultive plante prăşitoare pe terenuri în pantă, să nu lase buruienile să invadeze terenul, să nu folosească nitraţi).

După data de 15 mai se vor face verificări. Calculatorul va decide cine vor fi persoanele la care se va face controlul în teren. Cei care au dat informaţii false vor restitui banii şi vor fi penalizaţi în funcţie de gravitatea faptei.

Centrele locale APIA

Sucursala Judeţeană, Deva, Str 22 Decembrie, nr. 222, tel. 221050

Centrul Local Deva – Simeria, sat Sântandrei, Căminul Cultural

Centrul Local Brad, Str. Independenţei, nr 3, tel. 613222

Centrul Local Hunedoara, Str Libertăţii, nr. 17, tel. 713250

Centrul Local Ilia, Str Libertăţii, nr. 56

Centrul Local Orăştie, Str Plantelor, nr. 2b, tel. 245011

Centrul Local Petroşani, str. Constructorul, nr. 14, tel. 540470

Centrul Local Sântămăria Orlea, Str. Morii, nr. 167, tel. 772057

Clara Pâs1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor