Două zile pentru pensiile private

Două zile pentru pensiile private
ORADEA - Două zile au mai rămas pentru ca persoanele nehotărâte să se decidă pentru alegerea unui fond privat de pensii. La 17 ianuarie se încheie perioada de patru luni în care persoanele cu vârsta sub 35 de ani au putut opta pentru un fond privat de pensii.

După aceea, cei nehotărâţi vor fi repartizaţi aleatoriu. Comisia de Supraveghere Sistemului Pensiilor Private intentionează să modifice legea pensiilor private obligatorii printr-o ordonanţă de urgenţă. Modificarea se referă la repartizarea aleatorie a românilor care nu şi-au ales pensia privată până la finalul perioadei de aderare din 17 ianuarie.

Conform iniţiativei CSSPP, repartizarea aleatorie urmează să se facă în mod egal către toţi administratorii autorizaţi. În prezent, legea prevede că romanii indecisi vor fi repartizaţi către fonduri, în funcţie de cota de piaţă obtinută de acestea după prima campanie de vânzare.

Administratorii din fruntea clasamentului spun că este vorba din nou de schimbarea regulilor în timpul jocului şi că este … discriminare pozitivă, în favoarea jucătorilor mici.

Vor siguranţă

Pe de altă parte, sindicatele, patronatele, şi reprezentanţii societăţii civile cer modificarea legii pensiilor private. Sindicaliştii vor să se asigure că nu va exista posibilitatea ca cineva să primească la pensie mai puţini bani decât a depus de-a lungul mai multor ani. Fondurile de pensii private garantează persoanei care plăteşte la pensia obligatorie 10 lei, că peste 30 de ani va primi înapoi tot 10 lei, minus comisionul de administrare. Sindicaliştii susţin că banii nu vor mai avea aceeaşi valoare, şi cotizantul va avea de pierdut.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !