Dr. Carp se încruntă la medici

Dr. Carp se încruntă la medici
ORADEA – Municipalitatea doreşte vinderea spaţiilor destinate cabinetelor medicale. Această măsură a fost luată din dorinţa de a trata bolnavii cu ajutorul medicilor de familie, pentru a nu se ajunge la tratamente mai scumpe în spitale şi pentru a se îmbunătăţi actul medical.

Nu „învârtiţilor”!

Primarul Oradiei afirma de curând că spaţiile vor fi vândute doar medicilor care îşi justifică activitatea, au contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate, care trăiesc doar din veniturile acestui cabinet şi care nu lucrează exclusiv în spitale.
„80% dintre spaţii vor fi vândute, restul nu, deoarece sunt fie medici cu conexiuni în conducerea spitalelor, cu conexiuni personale, care au încheiat contracte, dar n-au funcţionat, fie sunt învârtiţii cu scopuri de acaparare a spaţiilor, care au plătit sume modice pe chirii şi aşteaptă să le cumpere la valoare de inventar”, a spus Ilie Bolojan.

Viceprimarul Gheorghe Carp s-a deplasat ieri, însoţit de mass-media, la Policlinica Mixtă de pe strada Tudor Vladimirescu, unde are loc o astfel de situaţie: doctorii au închiriate cabinete doar pentru a le ţine ocupate. Deşi conform orarului medicii trebuiau să fie la datorie, uşile erau închise, iar încăperile goale.

„Este complet neproductiv şi incorect. Aceste cabinete trebuie să asigure asistenţă medicală 12 ore pe zi, nu doar 4-6 ore pe săptămână şi să creeze impresia că sunt părăsite. Cred că medicii de familie care asigură medicina primară trebuie să se bucure de sprijinul municipalităţii”, a declarat Gheorghe Carp.
Un alt inconvenient este că municipalitatea achită reparaţiile şi întreţinerea, dar nu îşi scoate investiţia, cea mai recentă fiind montarea unei copertine.

Chirii modice

Aceleaşi probleme au fost descrise şi de administratorul Policlinicii, martor de zeci de ani al acestor nereguli.

„Mulţi medici au cabinete aici, dar nu sunt de găsit. Pacienţii vin pentru controale, nu are cine să-i consulte şi ajung la mine, să ne certăm. Este nevoie de doctori pe toate sectoarele, pentru a putea colabora şi trata eficient şi la timp bolnavii”, a spus Elec Dumitru, administratorul Policlinicii.

Spaţiile pentru cele 43 de încăperi din cadrul Policlinii au fost concesionate în urmă cu câţiva ani doctorilor de aici. Dintre acestea, 12 nu au activitate. Pentru un cabinet de 12-15 mp, se plăteşte o sumă mică, de aproximativ 100 lei, un metru pătrat fiind cotat sub trei euro.

„Primăria va da aceste spaţii celor ce garantează o practicare a meseriei unice, ca loc de desfăşurare, care vor pune aceste cabinete la punct, le vor întreţine şi le vor aduce la starea ideală a actului medical”, a precizat viceprimarul.
Preţul acestora va fi stabilit printr-o Hotărâre a Consiliului Local, în luna octombrie sau noiembrie, după o remăsurare şi împărţire a spaţiului Policlinicii. Suma va fi între cea de inventar şi cea de piaţă. După vânzare, medicii vor fi cei ce le vor renova, dar pentru orice modificare făcută va fi nevoie de aprobarea Primăriei. În primii doi ani, doctorii au de refăcut faţadele şi sălile de aşteptare. Pentru vânzarea cabinetelor se va organiza în curând şi o licitaţie publică.

Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !