Dr. Chitulea, la trântă cu un colonel britanic

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
10Comentarii
Rezultate remarcabile la internaţionalele de la Satu Mare
Rezultate remarcabile la internaţionalele de la Satu Mare
Dr. Petru Chitulea s-a duelat cu un fost colonel în armata britanică în finalele „Romanian Master Judo Championship” de la Satu Mare.

Dr. Petru Chitulea s-a confruntrat cu judoka Jim Bernier (4 Dan) în finalele „Romanian Master Judo Championship” de la Satu Mare. Fost colonel în armata britanică şi antrenor al echipei de judo a Universităţii din Oxford, Jim Bernier l-a învins pe medicul orădean.

„A fost o luptă dificilă. M-a învins, dar e normal să se fi întâmplat aşa pentru că este foarte bun. Cu doi ani mai tânăr decât mine, dar un adevărat profesionist. Ne-am împrietenit”, a mărturisit dr. Petru Chitulea. Acesta spune că dacă va ajunge în Consiliul Local va încerca să sprijine şi să promoveze sportul de amatori şi de veterani pentru că – susţine el, este o componentă importantă a culturii sportive locale.
„Sportul, nu doar cel de performanţă, trebuie susţinut. Este esenţial pentru bunăstarea populaţiei. Sportul îi fereşte pe oameni de o serie de boli. Îi menţine sănătoşi – fizic şi psihic”, a mai adăugat el.

Rezultate notabile

Dr. Petru Chitulea a participat la internaţionalele de la Satu Mare împreună cu colegiii săi de la Clubul Sportiv „Phoenix” din Oradea. Judoka orădeni de la Clubul Sportiv „Phoenix” Oradea au avut o evoluţie remarcabilă la „Romanian Master Judo Championship”. La competiţia care s-a desfăşurat la Satu Mare, în 21 mai, orădenii obţinut medalii de aur şi de argint.

Deşi au avut o companie selectă, cu participanţi din ţară, dar şi din Ucraina, Ungaria, Slovacia, Letonia, Germania, Scoţia, Anglia, Croaţia şi Austria, veteranii de la Clubul „Phoenix” s-au făcut remarcaţi şi la această întrecere.

judo chitulea 2

Astfel, la individual, sportivii Nagy Cristian (M 2 – 73 de kg), Aurel Gavriş (M3 – +100 kg) şi Tanca Roman (M 4 _ -100 de kg) s-au situat pe primul loc, fiind răsplătiţi cu medalii de aur. Dr. Petru Chitulea (M7 – 90 de kg) s-a clasat pe locul II, fiind medaliat cu argint, iar dr. Rareş Gherai a obţinut locul V după ce s-a accidentat în timpul competiției. Cu excepţia dr. Gherai, ceilalţi sportivi de la „Phoenix” Oradea au participat şi la competiţia pe echipe, fiind medaliaţi cu aur.

Cu modestie, medaliaţii de la „Phoenix” spun că rezultatele de la Satu Mare nu sunt decât o recunoaştere a muncii lor de ani şi ani de zile. „A fost o ediţie mai grea decât cea din octombrie 2015. Dar am fost mai pregătiţi. Rezultatele au fost peste aşteptări şi nu sunt decât o recunoaştere a muncii noastre”, a spus antrenorul seniorilor de la „Phoenix”. Judoka orădeni se pregătesc de un stagiu în Ungaria (15 iunie), dar şi pentru europenele din Croaţia.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor