Dragi procurori, nu vă mai ascundeți după polițiști

4Comentarii
Dragi procurori, nu vă mai ascundeți după polițiști
© Răzvan Doseanu – avocat coordonator al Societății de avocați ”DOSEANU&ASOCIAȚII”
Opinia mea este că, dacă unii procurori se mândresc cu succesele obținute în anumite dosare penale, instrumentate în marea lor majoritate de către polițiști (exceptând semnarea de către procuror a actelor aduse pe stick de polițiști) să își asume și eșecurile și gravele carențe profesionale atunci când consecințele vizează inclusiv pierderea de vieți omenești, în cadrul unor dosare în care polițiști sunt doar niște executanți ai dispozițiilor obligatorii ale procurorilor care conduc activitatea de urmărire penală.

Conform art. 300 Cod pr. pen., procurorul, în exercitarea atribuției de a conduce și supraveghează activitatea organelor de cercetare penală , veghează ca actele de urmărire penală să fie efectuate cu respectarea dispozițiilor legale.

În exercitarea atribuției de a conduce activitatea de urmărire penală , procurorul ia măsurile necesare sau dă dispoziții organelor de cercetare penală care iau aceste măsuri . Procurorul poate să asiste la efectuarea oricărui act de cercetare penală sau să îl efectueze personal.

În exercitarea atribuției de supraveghere a activității de urmărire penală, procurorul poate să ceară spre verificare orice dosar de la organul de cercetare penală, care este obligat să îl trimită de îndată , cu toate actele, materialele și datele privitoare la fapta care formează obiectul cercetării. Procurorul poate să rețină orice cauză în vederea efectuării urmăririi penale.

Precizez că am tot respectul pentru procurorii profesioniști, harnici și echilibrați.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor