Dragnea: „Oradea să iasă din captivitate”

Dragnea: „Oradea să iasă din captivitate”
Şeful PSD îl critică din nou pe primarul Bolojan, insistând că Primăria întârzie proiectul sălii polivalente şi finalizarea drumului expres.

Sosit la Oradea pentru a acţiune de campanie a partidului, preşedintele PSD Liviu Dragnea a făcut din nou referiri la primarul Ilie Bolojan. Deşi nu mai e ministru al Dezvoltării, Dragnea afirmă că în continuare Primăria Oradea este cea care întârzie concretizarea proiectului noii săli polivalente. Dragnea: „Compania Naţională de Investiţii aşteaptă în continuare un document din care să reiasă că acolo, în piaţa de vechituri, se poate face investiţia. Înainte, au propus un teren (lângă fostul tancodrom, dincolo de Centură, n.red.), pe care nu se poate face investiţia (din cauza regimului de înălţime redus cerut de proximitatea Aeroportului – n.red.)”.

Acelaşi Dragnea se arată nelămurit de ce primarul nu finalizează drumul expres, după ce anul trecut Guvernul PSD era acuzat că a obstrucţionat finalizarea investiţiei, CFR neacordând avizul pentru realizarea drumului chiar lângă calea ferată. „Drumul expres se opreşte şi acum într-un gard, chit că acum intră în Guvern ca la el în Primărie”, remarcă Dragnea.

Altfel, Dragnea simte un aer favorabil PSD şi în Ardeal. „Există un curent favorabil pentru PSD. Ca element de noutate, sunt convins că vom avea un preşedinte PSD la Consiliul Judeţean Bihor, în persoana domnului Mang, de asemenea, la Maramureş, rămâne preşedintele de la Bistriţa Năsăud, la Sălaj şi avem şanse serioase şi la Sibiu. De asemenea, mi-aş dori ca orădenii să dea PSD-ului şansa să arate că se poate trăi cu taxe şi impozite mai mici. Că Oradea poate fi şi un oraş care să iasă din captivitate. O avem pe Adelina Coste, o doamnă elegantă aproape de oameni, care nu are un stil dictatorial. Bolojan este prea lacom. Acum înţeleg că îşi pune viceprimarul la Consiliul Judeţean”, s-a exprimat Liviu Dragnea. Acesta crede că „Oradea este ţinut captivă de opt ani de zile, la fel ca la Arad sau Alba Iulia. Oradea poate fi unul dintre oraşele cele mai frumoase şi bogate din Europa, la ce potenţial are. Este inadminisibl ca salariile să fie aşa de mici comparativ cu potenţialul, iar taxele aşa de mari”, afirmă Dragnea. Altfel, şeful PSD consideră corectă decizia Curţii Constituţionale, care a declarat ca neconstituţională OUG nr. 15/2016, emisă de Guvernul Cioloş, prin care se permitea organizarea referendumului local de fuziune Oradea+Sînmartin o dată cu alegerile locale.

Problema subvenţiilor agricole

Atât Ioan Mang cât şi Liviu Dragnea au subliniat efectele programului PNDL demarat de fostul ministru PSD al Dezvoltării, cei doi subliniind sumele mari destinate Bihorului prin acest program. „Bihorul a avut cea mai mare sumă alocată unui judeţ, prin PNDL. 960 milioane de lei, din care 30 de milioane au intrat deja în judeţul şi restul pot intra pana la finalul lui 2018”, a afirmat Mang. De asemenea, Dragnea a subliniat cum Guvernul actual „al lui Iohannis”, întârzie în continuare să dea subvenţiile pentru agricultorii români. Şeful PSD a dat exemplul unor producători români de produse din carne, care fac faţă tot mai greu concurenţei produselor importate din Polonia, Germania sau Ungaria, acolo unde fermierii beneficiază de subvenţii serioase. În acest context, Dragnea a făcut o paralelă între ce se întâmplă acum şi ce s-a întâmplat în anii guvernării CDR (’96 – 2000) când, afirmă Dragnea, industria românească de procesare a cărnii a cunoscut un declin drastic ca urmare a faptului că Statul Român le-a retras sprijinul, fiind favorizate importurile.42Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor