Dragonul Roşu în atenţia Antifraudei

De Dan Birta
Reactualizat la:
1Comentariu
Dragonul Roşu în atenţia Antifraudei
Amenzi de peste 1,5 milioane de lei şi aproape 1.150 de depozite sigilate în Dragonul Roşu într-o săptămână.

La o săptămână de la declanşarea acţiunii „Integrum” de către Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) în complexul comercial Dragonul Roşu din Bucureşti, rezultatele sunt evidente. „În prima săptămână a operațiunii «Integrum» au fost identificate atât abateri minore, pentru care s-au aplicat patru avertismente, dar și alte contravenții, care nu intră sub incidența Legii prevenirii, pentru sancționarea cărora s-au dispus atât 107 amenzi, în cuantum total de 1.504.500 lei, cât și confiscări de numerar, venituri şi mărfuri fără acte justificative în valoare totală de 6.344.272 lei. Din totalul mărfurilor confiscate, 88% reprezintă articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte”, transmite DGAF.
În prima săptămână de la declanşarea acţiunii, inspectorii antifraudă fiscală au verificat 160 de firme și au sigilat 1.144 de depozite din complexul comercial Dragonul Roșu.

Mărfuri fără documente

Operațiunea „Integrum”, aflată în desfășurare, a fost declanșată deoarece inspectorii DGAF au identificat lanțuri tranzacționale frauduloase de aprovizionare cu bunuri și mărfuri, fără documente justificative, care se depozitează în spațiile din Dragonul Roșu.

Printre obiectivele prioritare ale conducerii actuale a Ministerului Finanțelor Publice și a Agenției Naționale de Administrare Fiscală se numără destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi reducerea evaziunii fiscale, în vederea atingerii obiectivului strategic de creștere a gradului de conformare voluntară la declarare și plată.

„Atenționăm clienții centrelor angro să se asigure că primesc toate actele prevăzute de lege (facturi, chitanțe, documente de însoțire etc) pentru toate mărfurile cumpărate, deoarece monitorizarea și controlul antifraudă vizează inclusiv traseul ulterior al bunurilor provenite din aceste centre comerciale, fiind verificate toate etapele ciclului de comercializare, până la vânzarea către consumatorul final”, precizează reprezentanţii DGAF.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor